to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η Ελληνικός Χρυσός στοχοποιεί και την Ευρωβουλή - Τι σχολιάζει η Κ. Κούνεβα στην «Εφ.Συν.»

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», στις 27/1 ο διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικός Χρυσός απέστειλε επιστολή προς την ευρωβουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνα Κούνεβα, κοινοποιώντας την σε όλα τα σωματεία εργαζομένων στα μεταλλεία Κασσάνδρας. Με την εν λόγω επιστολή, η εταιρεία εγκαλεί την Κούνεβα για «τις τοποθετήσεις της στην Επιτροπή Αναφορών, αλλά και τις σχετικές δηλώσεις της στον Τύπο»...


Προκαλεί τους θεσμούς η Ελληνικός Χρυσός – τώρα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η εταιρεία, που έχει δώσει πολλαπλά δείγματα γραφής της αποικιοκρατικής λογικής της έναντι της ελληνικής Πολιτείας, πλέον στοχοποιεί και την Ευρωβουλή που... τόλμησε να ελέγξει τα έργα και τις ημέρες της.

Όπως υπενθυμίζει η Ντ. Δασκαλοπούλου στην Εφημερίδα των Συντακτών, ενώ αναμένεται το επόμενο βήμα της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος, αφού το ΥΠΕΝ έχει απορρίψει την αίτηση θεραπείας που είχε υποβάλει η Ελληνικός Χρυσός, στις 24/1 η Κωνσταντίνα Κούνεβα, η Σοφία Σακοράφα, ο Νότης Μαριάς, ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος και ο Νίκος Χουντής πέτυχαν να μείνουν ανοικτές οι αναφορές Ευρωπαίων πολιτών κατά της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική και να συνεχιστεί η διερεύνηση σε βάθος της υπόθεσης– σε αντίθεση με τις επιδιώξεις της Κομισιόν και με ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου.

Η Ελληνικός Χρυσός απάντησε αναγγέλλοντας εγκαίνια του μεταλλείου της Ολυμπιάδας τον Απρίλιο και δημοσιοποιώντας προσφυγή στο ΣτΕ κατά της ελληνικής διοίκησης. Κι αφού η... μονομερής της αισιοδοξία διαψεύστηκε από το υπουργείο Περιβάλλοντος, έκανε ένα βήμα παραπέρα – αυτή τη φορά στοχοποιώντας μια ευρωβουλευτή, αλλά βάλλοντας επί της ουσίας κατά του ίδιου κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Εφ.Συν.», στις 27/1 ο διευθύνων σύμβουλος Μιχάλης Θεοδωρακόπουλος απέστειλε επιστολή προς την ευρωβουλευτή του Σύριζα, Κωνσταντίνα Κούνεβα, κοινοποιώντας την  σε όλα τα σωματεία εργαζομένων στα μεταλλεία Κασσάνδρας.  Η Ελληνικός Χρυσός εγκαλεί την Κούνεβα για «τις τοποθετήσεις της στην Επιτροπή Αναφορών, αλλά και τις σχετικές δηλώσεις της στον Τύπο». Κι ενώ την προσκαλεί για ενημέρωση σε σχέση με τις δραστηριότητές της εταιρείας (αφού οι δηλώσεις της... «αποτελούν συνέπεια ελλιπούς, λανθασμένης και μονομερούς πληροφόρησης»), ταυτόχρονα επισείει τα... νόμιμα δικαιώματά της αφού ισχυρίζεται ότι οι δηλώσεις της ευρωβουλευτού «παντελώς αναιτιολόγητα κι άδικα προκαλούν σοβαρή ζημία στη φήμη της εταιρείας μας». Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάλογες επιστολές έχουν λάβει και οι άλλοι τέσσερις ευρωβουλευτές.

Η «Εφ.Συν.», όπως αναφέρει στο σημερινό της ρεπορτάζ, ζήτησε από την κυρία Κούνεβα να επιβεβαιώσει το περιεχόμενο της επιστολής, η οποία περιήλθε στην εφημερίδα μας. «Είμαι έκπληκτη από το απαράδεκτο ύφος και περιεχόμενο της επιστολής», δηλώνει στην Εφ.Συν. η Κωνσταντίνα Κούνεβα. «Πώς είναι δυνατό οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να επικρινόμαστε επειδή ασκούμε τα κοινοβουλευτικά μας καθήκοντα; Από πού κι ως πού η φήμη της εταιρείας ταυτίζεται με την εικόνα της χώρας και το γενικό καλό; Ποιες είναι οι απόψεις που έβλαψαν και βλάπτουν τη χώρα; Η προστασία του περιβάλλοντος και η τήρηση της ευρωπαϊκής και ελληνικής νομοθεσίας; Γιατί αυτά προβάλαμε και ζητήσαμε οι πέντε ευρωβουλευτές που υποστηρίξαμε τις αναφορές κατά της εξόρυξης. Φυσικά και θέλουμε ενημέρωση από όλες τις πλευρές, αλλά δεν θα μας υποδείξει η εταιρεία το πώς θα κάνουμε το κοινοβουλευτικό μας έργο. Πολύ περισσότερο που η Επιτροπή Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου ομόφωνα αποφάσισε να κρατήσει ανοιχτές τις δυο αναφορές για την εξόρυξη στη Χαλκιδική και να ερευνήσει σε βάθος την υπόθεση. Τι υπονοεί η εταιρεία, λέγοντας ότι επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της; Την ποινικοποίηση ή τον εκβιασμό του κοινοβουλευτικού ελέγχου που είναι η δουλειά της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου;».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)