to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:11 | 04.03.2017

Κοινωνία

«Η Ελληνικός Χρυσός παρανομεί, η κοινωνία δικάζεται»

Συνεχίζεται ο αγώνας ενάντια στην εξόρυξη χρυσού στη Χαλκιδική - Διαδήλωση προγραμματίζεται για το Σάββατο 11/3 στη Θεσσαλονίκη και συγκέντρωση στα δικαστήρια της πόλης την Δευτέρα 13/3, ημέρα που δικάζονται 21 μέλη του κινήματος ενάντια στην καταστροφή της Χαλικδικής


Η ανακοίνωση-κάλεσμα από το Συντονιστικό Ιερισσού ενάντια στην εξόρυξη χρυσού:

Μια ολόκληρη κοινωνία δικάζεται γιατί υπερασπίζεται το ανθρώπινο δικαίωμά της να έχει έναν τόπο να ζει, νερό να πίνει, αέρα να αναπνέει. Θα σταματήσουμε την καταστροφή της Χαλκιδικής. Ο αγώνας αυτός είναι αγώνας όλων μας – για την ζωή, για την αξιοπρέπεια, για το δικαίωμά μας να αφήσουμε στις επόμενες γενιές έναν βιώσιμο τόπο.

Σάββατο 11 Μαρτίου: Πορεία στη Θεσσαλονίκη - Προσυγκέντρωση 11 π.μ. Πλατεία ΧΑΝΘ
Δευτέρα 13 Μαρτίου: 9 π.μ. Συγκέντρωση στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης
 
Άλλο ένα επεισόδιο στο σήριαλ της βιομηχανίας διώξεων
 
Στις 13 Μαρτίου, 21 μλελη του κινήματος ενάντια στις εξορύξεις μας αντιμετωπίζουν κατηγορίες που φτάνουν μέχρι τη σύσταση «εγκληματικής οργάνωσης», μέσα από μια δικογραφία τόσο διάτρητη που καταλήγει σχεδόν κωμική, σε μια προφανή απόπειρα να καμφθεί η μαχητικότητα του κινήματος. 
 
«Δε θα μείνουμε θεατές! Με τη δυναμική παρουσία μας στο δρόμο, στο βουνό και στα δικαστήρια, με τη συνέχιση του αγώνα μας και με τη διαρκή έμπρακτη υποστήριξη των συναγωνιστών μας, θα θυμίζουμε σε όλους ότι κανένας αγωνιστής δε θα μείνει μόνος, και ο αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι την τελική νίκη: την οριστική αποχώρηση της Eldorado, το τέλος των καταστροφικών εξορύξεων και την αποκατάσταση της καταστροφής», σημειώνει από την πλευρά της η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλονίκης.
 

Το ηχητικό σποτ του Συντονιστικού Ιερισσού ενάντια στην εξόρυξη χρυσού:

Η αφίσα:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)