to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:20 | 09.04.2020

Πολιτική

«Η ελληνική κυβέρνηση επιλέγει να επιδοτήσει την ανεργία αντί για την εργασία»

«Είναι ζήτημα πολιτικών επιλογών», τονίζει ο Νάσος Ηλιόπουλος επαναλαμβάνοντας τις συγκεκριμένες προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης


Παραθέτοντας πίνακα με το κοστολογημένο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ «#Μένουμε_Όρθιοι», ο επικεφαλής της Ανοιχτής Πόλης και πρώην υφυπουργός Εργασίας καυτηριάζει την «πολιτική επιλογή της κυβέρνησης Μητσοτάκη να επιδοτήσει την ανεργία και όχι την εργασία», κάτι που τόνισε και ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη που παραχώρησε την Τετάρτη 8/4 στον ΑΝΤ1. 

Ο Ν. Ηλιόπουλος επικρίνει επίσης την άρνηση ουσιαστικού διαλόγου από πλευρά της κυβέρνησης. «Στο δικό μας χέρι είναι να παλέψουμε και να ενημερώσουμε για το πρόγραμμα που συμβάλει ουσιαστικά στην προστασία της κοινωνίας. Τώρα, όχι μετά», το μήνυμά του.

Αναλυτικά η ανάρτησή του στα social media (9/4/20):

Την στιγμή που μια σειρά από χώρες επιλέγουν να επιδοτήσουν την εργασία η ελληνική κυβέρνηση επιλέγει να επιδοτήσει την ανεργία.

Είναι απλά ζήτημα έλλειψης χρημάτων;

Ξεκάθαρα όχι. Είναι ζήτημα πολιτικών επιλογών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η επιλογή κατάρτισης για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Το πρόγραμμα θα στοιχίσει περισσότερο από ότι θα στοίχιζε η απευθείας ενίσχυση των 800 ευρώ, ακριβώς γιατί πρέπει να πληρωθούν και τα κέντρα κατάρτισης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ακριβώς επειδή θέλει να είναι μια πολιτική δύναμη χρήσιμη στην κοινωνία καταθέτει διαρκώς συγκεκριμένες προτάσεις. Προτάσεις που ξεκινάνε από την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας και ταυτόχρονα μειώνουν τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της σημερινής κρίσης.

Η κυβέρνηση όμως φοβάται τον διάλογο και δυστυχώς τα ΜΜΕ ακολουθούν αυτόν τον φόβο. Καμία δημόσια συζήτηση με αντιπαράθεση των δύο σχεδίων.

Η άρνηση ουσιαστικού διαλόγου είναι ταυτόχρονα και μια ένδειξη αυταρχισμού, ένας σκληρός περιορισμός της δημοκρατίας μας. Στο δικό μας χέρι είναι να παλέψουμε και να ενημερώσουμε για το πρόγραμμα που συμβάλει ουσιαστικά στην προστασία της κοινωνίας. Τώρα, όχι μετά.

Για να νικήσει η ζωή!
#ΜένουμεΌρθιοι

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)