to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:26 | 29.01.2018

Οικονομία

Η Ελλάδα όχι μόνο παράγει αλλά και εξάγει κάνναβη!

Ήταν μία ιστορική στιγμή! Αν κάποιος έλεγε πριν μόλις λίγα χρόνια ότι η βιομηχανική και ιατρική κάνναβη θα ήταν νόμιμη στην Ελλάδα και θα γινόταν μάλιστα και μια έκθεση με εκατοντάδες προιόντα της, θα τον έλεγαν τουλάχιστον… τρελό.


Η πραγματικότητα όμως αποδεικνύει ότι ξεπερνά τη φαντασία κι έτσι η 1η Διεθνής Έκθεση Κάνναβης στην Αθήνα όχι μόνο έγινε, αλλά άνοιξε και τον δρόμο για μία νέα ελπιδοφόρα αγορά που μπορεί να αναδειχθεί ως λύση στην κρίση, καθώς αποδείχτηκε ένα πεδίο σημαντικών επιχειρηματικών συμφωνιών.

Κι αν είναι γνωστό ότι η Ελλάδα παράγει βιομηχανική κάνναβη εδώ κι έναν χρόνο, η είδηση της Athens Expo Cannabis 2018 που διεξήχθη πριν λίγες μέρες είναι ότι έπεσαν οι υπογραφές για την πρώτη εξαγωγή ελληνικής κάνναβης στο εξωτερικό! Έτσι σύντομα τα πρώτα άνθη ήρεμης κάνναβης θα ταξιδέψουν στην Ιταλία, με την ευχή να κατακτήσουν την Ευρώπη.

Όπως ανέφεραν οι διοργανωτές:

Ήταν όλοι εκεί! Τουλάχιστον 100 Έλληνες και ξένοι καλλιεργητές κι επιχειρηματίες, διακεκριμένοι ομιλητές – μεταξύ των οποίων και ο πιο εμβληματικός ακτιβιστής για την ιατρική κάνναβη Ρικ Σίμπσον - αλλά και περισσότεροι από 30.000 επισκέπτες από κάθε μεριά του κόσμου. Ανάμεσα τους ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων Γιάννης Τσιρώνης, ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας Ευστράτιος Ζαφείρης, ο ευρωβουλευτής Στέλιος Κούλογλου, εκπρόσωποι των υπουργείων Υγείας και Δικαιοσύνης, αλλά και ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Δοκιμάσαμε τα πάντα! Μια τεράστια γκάμα από προϊόντα με συστατικό την κάνναβη βρίσκονταν στα ράφια της Athens Expo Cannabis 2018. Ήπιαμε καφέ, τσάι, λεμονάδα και μπύρα με κάνναβη. Συνοδέψαμε το κανναβόουζο και το κανναβορακόμελο μας με παξιμάδια και γραβιέρα με σπόρια του θαυματουργού φυτού και φρεσκοψημένη Mystic πίτσα από αλεύρι κάνναβης.

Μάθαμε πράγματα που δεν ξέραμε! Το παρών στην έκθεση έδωσαν οι ασθενείς και οι γιατροί υπέρ της ιατρικής κάνναβης, που μοιράστηκαν μαζί μας την αγωνία τους κι ενημέρωσαν τους επισκέπτες για την εμπειρία τους αλλά και τα επιτεύγματα του πιο παρεξηγημένου φυτού σε σοβαρές, χρόνιες, μη αναστρέψιμες και εκφυλιστικές παθήσεις. Έλαια CBD, αλοιφές, συμπληρώματα διατροφής, καλλυντικά, ακόμη και άρωμα από κάνναβη, ήταν λίγα μόνο από αυτά που είδαμε.

Παράλληλα, το κοινό μπόρεσε να μάθει για πρώτη φορά οικολογικά δομικά υλικά που υπόσχονται άψογη θερμομόνωση και προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία, αλλά και ρούχα και τσάντες από κλωστική κάνναβη, που δηλώνουν αθάνατα στον χρόνο.

Ο στόχος λοιπόν επετεύχθη… Η παρεξήγηση λύθηκε και η αγορά της κάνναβης γεννήθηκε! Ραντεβού τον επόμενο Ιανουάριο στην Athens Expo Cannabis 2019 για να θερίσουμε τον σπόρο της οικονομίας της κάνναβης που φέτος σπείραμε!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)