to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:25 | 05.07.2020

Οικονομία

Η Ελλάδα κλείνει τα σύνορα για τους Σέρβους - Οι ταξιδιώτες το έμαθαν στον δρόμο

Αναταράξεις προκάλεσε η απόφαση της Ελλάδας να κλείσει τα σύνορα για τους Σέρβους. Το έμαθαν μπροστά στην πύλη εισόδου.


Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας ϊβιτσα Ντάτσιτς δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούγκ ότι από αύριο στις έξι η ώρα το πρωί η Ελλάδα κλείνει τα σύνορα για τους πολίτες της Σερβίας. «Το γραφείο του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ενημέρωσε την πρεσβεία της Σερβίας στην Αθήνα ότι η Ελλάδα θα κλείσει από αύριο τα σύνορα της για τους πολίτες της Σερβίας εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις που θα υπάρχει ειδική άδεια» ανέφερε στο σερβικό πρακτορείο ειδήσεων ο Ίβιτσα Ντάτσιτς.

Ο ΥΠΕΞ της Σερβίας κάλεσε τους πολίτες που προγραμμάτιζαν να ταξιδέψουν για την Ελλάδα να μην το πράξουν για να μην ταλαιπωρηθούν.

Ο υπουργός Εμπορίου και Τουρισμού Ράσιμ Λιάγιτς δήλωσε στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Ν1 ότι «η Ελλάδα κλείνει τα σύνορα εξαιτίας της επιδημιολογικής κατάστασης στην Σερβία και με δεδομένο ότι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό πολλοί Σέρβοι τουρίστες».

 "Το έμαθα εδώ και μία ώρα. Τι κάνουμε;", είπε στην κάμερα του OPEN μία τουρίστρια, ενώ ένας άλλος τουρ΄στας υποστήριξες πως "αυτό είναι χαζό διότι δεν έχουν προσβληθεί μόνο οι Σέρβοι από τον ιό. Υπάρχουν Βούλγαροι και Ρουμάνοι εδώ, είναι το ίδιο πράγμα".

Την ίδια ώρα, μαζί με το αλαλούμ που προκάλεσε για τους Σέρβους το κλείσιμο των συνόρων, η απόφαση αυτή προκάλεσε και την ανησυχία για τις οικονομικές επιπτώσεις που θα έχει στη Βόρεια Ελλάδα. Κι αυτό διότι η Σερβία αποτελεί μια καλή αγορά για τον ελληνικό τουρισμό καθώς οι Σέρβοι μόνο το 2019 άφησαν 297 εκατ. ευρώ, πραγματοποιώντας 7.7 εκατ. διανυκτερεύσεις και καταγράφοντας 935.000 οδικές αφίξεις.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)