to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:38 | 26.03.2018

Πολιτική

Οι έπαινοι Τζιτζικώστα στην κυβέρνηση και τον Αλ. Χαρίτση (βίντεο)

«Αν είχαμε περισσότερους Χαρίτσηδες δεν θα είχε φτάσει η Ελλάδα στη σημερινή κατάσταση», τόνισε ο Απ. Τζιτζικώστας στη διάρκεια της συνεδρίας για την «Αναπτυξιακή Πολιτική, Χρηματοδοτικά Μέσα και Δημόσια Περιουσία», στο πλαίσιο του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου για την Κεντρική Μακεδονία


«Υπάρχουν υπουργεία που έχουμε καλή σχέση και υπουργεία που πρέπει να βελτιωθούν οι σχέσεις μας. Και ένα μόνο με το οποίο έχουμε άριστη σχέση. Αν είχαμε περισσότερους Χαρίτσηδες δεν θα είχε φτάσει η Ελλάδα στη σημερινή κατάσταση». Τάδε έφη Τζιτζικώστας στη διάρκεια της συνεδρίας για την «Αναπτυξιακή Πολιτική, Χρηματοδοτικά Μέσα και Δημόσια Περιουσία», αμέσως μετά την τοποθέτηση του Αλ. Χαρίτση, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου για την Κεντρική Μακεδονία.

Νωρίτερα, ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι η περιφέρεια κεντρικής Μακεδονίας τονίζοντας είναι η πρώτη στην απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων στην Ελλάδα, αλλά και μία από τις πρώτες περιφέρειες στην Ευρώπη.

Τι τόνισε νωρίτερα ο Απ. Τζιτζικώστας

Σύμφωνα με τον ίδιο τρεις είναι οι λόγοι για τους οποίους έχει σημασία για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας το συνέδριο:

1. Θα ακουστεί καθαρά η φωνή, οι θέσεις και οι προτάσεις των φορέων ολόκληρης της Κεντρικής Μακεδονίας.

2. Θα συζητηθούν για όλα τα ζητήματα της ανάπτυξης.

3. Θα προωθηθούν τα μεγάλα ζητήματα για την ποιότητα ζωής των πολιτών και τις επιχειρήσεις της περιοχής.

«Από τη λίστα των προβλημάτων και των προτάσεων να περάσουμε σε λίστα λύσεων. Συμφωνούμε όλοι ότι ο διάλογος για το διάλογο έχει ενδιαφέρον μόνο στα φιλοσοφικά. Εδώ μιλάμε για λύσεις που θα αλλάξουν ζωές ανθρώπων. Θα δώσουν οξυγόνο στη χώρα και στις επιχειρήσεις», ανέφερε ο κ. Τζιτζικωστας

«Η πρώτη απάντηση που οφείλουμε να δώσουμε είναι τί είδους ανάπτυξη θέλουμε και τί ειμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε για να την πετύχουμε; Θέλουμε συγκυριακή και εύθραυστη ανάπτυξη; Δυστυχώς, ακόμη και σήμερα υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν ότι η χώρα μας μπορεί να λειτουργήσει με αυτόματο πιλότο. Πώς θα διατηρηθεί και ενισχυθεί η όποια ανάπτυξη αν δεν διαμορφώσουμε σε κεντρικό επίπεδο ένα φιλικό και σταθερό περιβάλλον για επιχειρηματικότητα; Αν δεν προσελκύσουμε νέες επενδύσεις; Αν δεν απελευθερώσουμε επιχειρηματικότητα από τα εμπόδια που βάζει το ίδιο το κράτος;», διερωτήθηκε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Παράλληλα ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στα εργα υποδομών, που γίνονται στην Κεντρική Μακεδονία, όπως ο δρόμος Θεσσαλονίκης- Κασσανδρείας και ο δρόμος Θεσσαλονίκης- Κιλικίς, θέλοντας να τονίσει το έργο, που γίνεται στην Περιφέρεια, η οποία είναι πρώτη στην απορρόφηση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ.

«Θέλουμε και μπορούμε να γίνει η Κεντρική Μακεδονία ατμομηχανή ανάπτυξης για όλη τη χώρα. Εμείς μπορούμε. Λύστε μας τα χέρια», υπογράμμισε ο κ. Τζιτζικώστας (πληροφορίες: thestival.gr).

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)