to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:44 | 20.04.2021

πηγή: documentonews

Πολιτική

Η Ελλάδα αναγνωρίζει το Sputnik-V ως ισοδύναμο με τα άλλα εμβόλια, αλλά δεν το προμηθεύεται!

Μπορεί να θυμόσαστε τον Έλληνα Πρωθυπουργό να απαντά ειρωνικά στον πρόεδρο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ο οποίος του πρότεινε την προμήθεια του ρωσικού εμβολίου Sputnik V αλλά μάλλον τα πράγματα δεν είναι έτσι.


Κρυμμένη η ελληνική κυβέρνηση πίσω από την «ευρωπαϊκή» πολιτική στους εμβολιασμούς φαίνεται πως δεν την απασχολεί η ουσία της αντιμετώπισης της πανδημίας ενώ η πραγματικότητα έρχεται να την διαψεύσει.

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή ιστοσελίδα Euractiv, ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης ανέφερε κατά την επίσκεψή του στη Μόσχα πως η Ελληνική Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών συμπεριλαμβάνει το ρωσικό εμβόλιο ως ισοδύναμο των ευρωπαϊκών εμβολίων για τους σκοπούς ταξιδίων.

«Επομένως, δεν υπάρχει πρόβλημα για τους Ρώσους πολίτες που εμβολιάζονται να έρθουν χωρίς να χρειαστεί να υποβληθούν σε διαδικασία ελέγχου και πρόσθετες δοκιμές», είπε συγκεκριμένα ο Χάρης Θεοχάρης στη Μόσχα όπου και συναντήθηκε και με τον γενικός διευθυντής της TUI Russia, Taras Demura.

Είναι απορίας άξιο πάντως πως γίνεται αποδεκτό όταν την ίδια στιγμή ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων δεν έχει εγκρίνει τη χορήγηση του εμβόλιο του Sputnik V στην Ευρώπη, αλλά μπορεί να το αναγνωρίζουν τα κράτη-μέλη για τουριστικούς λόγους!

Στην ουσία δηλαδή φάσκουν και αντιφάσκουν.

Ή το εμβόλιο είναι καλό, οπότε θα έπρεπε να το δεχθούμε για εμβολιασμό και θα πρέπει να κάνουν προσπάθειες να το προμηθευτούν,είτε δεν είναι έγκυρο , οπότε δεν θα έπρεπε να το δεχόμαστε στον τουρισμό.

Ο ίδιος ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αμφισβητήσει έμμεσα το ρωσικό εμβόλιο επικαλούμενο πιθανά προβλήματα παραγωγής.

Σημειώνεται πως στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας είχε προτείνει στον Κυριάκο Μητσοτάκη να προμηθευτεί δόσεις του ρωσικού εμβολίου μονομερώς ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων χωρών της ΕΕ.

Αντίθετα ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε «περιπαικτικό ύφος» αμφισβήτησε τη δυνατότητα της Μόσχας να παράξει περισσότερα εμβόλια.

Η απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη ήρθε από την ίδια τη ρωσική εταιρεία από τον επίσημο λογαριασμό που διατηρούν οι υπεύθυνοι για το εμβόλιο στο Twitter, αναπαράγοντας το συγκεκριμένο δημοσίευμα. «Το Sputnik V επιβεβαιώνει ότι ακόμη και με τις μέχρι σήμερα παραγγελίες από 59 άλλες χώρες, μπορεί να προμηθεύσει την Ελλάδα μέσα στο Μάιο με δόσεις για 500.000 άτομα. Μαζί είμαστε δυνατότεροι!», επεσήμανε η εταιρεία.

Παρ΄όλα αυτά όμως ακολούθησε πλήρης σιγή από το Μέγαρο Μαξίμου ενώ τώρα τρέχουν να φέρουν Ρώσους τουρίστες!

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)