to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:59 | 01.06.2016

Πολιτισμός

Η έκθεση αρχιτεκτονικής «9 Μεταβάσεις: Το Φανταστικό Μουσείο» στην Ελευσίνα

Στο Διοικητήριο του Παλιού Ελαιουργείου, στην παραλία της Ελευσίνας, εγκαινιάζεται την Παρασκευή 3 Ιουνίου, στις 20:00, η έκθεση αρχιτεκτονικής «9 Μεταβάσεις: Το Φανταστικό Μουσείο», που διοργανώνει η Αρχιτεκτονική Σχολή του ΕΜΠ σε συνεργασία με την «Ελευσίνα 2021 Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης-Υποψήφια Πόλη» και τον δήμο Ελευσίνας.


Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, «η πρόταση της "Ελευσίνας 2021" συνοψίζεται στη φράση "Μετάβαση στη EUphoria". Η μελέτη της έννοιας της μετάβασης, θεμελιώδης συνθήκη για την εξασφάλιση της συνύπαρξης, έχει αποτελέσει αντικείμενο μακροχρόνιας έρευνας της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Μέσα από τις εργασίες των σπουδαστών, κατατίθεται η ερευνητική εμπειρία που έχει αναπτυχθεί στα μεταπτυχιακά και τα προπτυχιακά μαθήματα του 6ου, 7ου, 8ου εξαμήνου με τίτλους: "ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ-Η έννοια του χώρου όπως εκφράζεται στις πλαστικές τέχνες-Μετατοπίσεις στον Χώρο και τον Χρόνο-Το άνοιγμα του φαντασιακού πεδίου" και "ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΚΤΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ-Η ενδιαμεσότητα ως επικοινωνιακός χαρακτήρας της κατασκευής-Παλαιό Ελαιουργείο της Ελευσίνας"».

Η Ελευσίνα, ιδιαίτερα η περιοχή γειτνίασης του αρχαιολογικού χώρου με το Παλαιό Ελαιουργείο, εργοστάσιο της βιομηχανικής περιόδου του νεότερου ελληνικού κράτους, επιλέχθηκε ως τόπος αναφοράς και πεδίο μελέτης. Το γεγονός ότι η έννοια του ιερού αποτελεί συστατικό στοιχείο της Ελευσίνας, έδωσε την αφορμή στους αρχιτέκτονες να προσεγγίσουν το θέμα του ιερού χώρου, το οποίο έχει παραγκωνισθεί για δεκαετίες από την αρχιτεκτονική, τον αστικό σχεδιασμό και ως ένα σημείο και από την τέχνη.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 19 Ιουνίου και μπορεί κανείς να την επισκεφθεί καθημερινά, εκτός από Δευτέρα, από τις 18:00 έως τις 22:00 και Σαββατοκύριακα από τις 10:00 έως τις 13:00 και από τις 18:00 έως τις 22:00.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)