to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:01 | 09.04.2019

Οικονομία

Η ΕΚΤ πρότεινε τον Υβ Μερς για τη θέση του αντιπροέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου της

Ο Μερς είχε δηλώσει σε συνέδριο το Σάββατο ότι μόνο λίγες χώρες της Ευρώπης, κυρίως η Ελλάδα και η Γαλλία, προχώρησαν σε εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις


To Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) πρότεινε τον διορισμό του μέλους του Εκτελεστικού Συμβουλίου της, Υβ Μερς, ως αντιπροέδρου του Εποπτικού Συμβουλίου της. Σε ανακοίνωσή της, η ΕΚΤ αναφέρει ότι ενημέρωσε σχετικά τον πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ECON), Ρομπέρτο, Γκουαλτιέρι, καθώς και τον πρόεδρο του Ecofin, Εβγκέν Τεοντοροβίτσι. Σύμφωνα με τον κανονισμό του Ενιαίου Εποπτικού Μηχανισμού (SSM), ο διορισμός του Μερς πρέπει να εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Σύμφωνα με τον κανονισμό του SSM, ο αντιπρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου πρέπει να είναι μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της ΕΚΤ.

Σε ομιλία που έκανε το περασμένο Σάββατο σε συνέδριο, ο κ. Μερς είχε σημειώσει ότι μόνο λίγες χώρες της Ευρώπης προχώρησαν σε εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις, κυρίως η Ελλάδα και η Γαλλία. «Η τάση ανεπαρκούς εφαρμογής διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που παρατηρείται από το 2014 συνεχίσθηκε πέρυσι. Μόνο λίγες χώρες προχώρησαν σε πιο εκτεταμένες μεταρρυθμίσεις, κυρίως η Ελλάδα και η Γαλλία. Ορισμένες χώρες μάλιστα αντέστρεψαν μεταρρυθμίσεις που είχαν σχεδιασθεί για τη βελτίωση της ομαλής λειτουργίας της οικονομίας, κυρίως στις αγορές εργασίας και τα συνταξιοδοτικά συστήματα. Συνολικά, οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες δεν ήταν εναρμονισμένες με τις ανάγκες σε μεταρρυθμίσεις», είπε ο Μερς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

tags: ΕΚΤ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)