to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:39 | 28.07.2015

Οικονομία

Η ΕΚΤ δίνει έγκριση στην επαναλειτουργία του Χρηματιστηρίου

Εγκρίθηκε σύμφωνα με πληροφορίες το σχέδιο Β της ελληνικής πλευράς για το άνοιγμα του Χρηματιστηρίου.


Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα φέρεται να έδωσε "πράσινο φως" στην επαναλειτουργία της ελληνικής αγοράς, η οποία παραμένει εδώ και πολλές εβδομάδες κλειστή.

Η ελληνική κυβέρνηση, υπενθυμίζεται, κατέθεσε σχέδιο που περιγράφει την ύπαρξη παλαιού και νέου χρήματος όσον αφορά στη δυνατότητα των Ελλήνων επενδυτών να προβαίνουν σε αγορές τίτλων.

Σύμφωνα με το Reuters), η ΕΚΤ ενέκρινε σήμερα σχέδιο για άνοιγμα του Χρηματιστηρίου Αθηνών με περιορισμούς στις συναλλαγές εγχώριων επενδυτών, δήλωσε στο πρακτορείο αξιωματούχος του Χρηματιστηρίου. Οι συναλλαγές θα επαναληφθούν μετά την έκδοση σχετικού διατάγματος του υπουργείου Οικονομικών, πρόσθεσε ο αξιωματούχος, που διατήρησε την ανωνυμία του.

Το ελληνικό χρηματιστήριο θα ανοίξει ξανά την Τετάρτη ή την Πέμπτη μετά από σχεδόν ένα μήνα που παρέμεινε κλειστό, με περιορισμούς στις συναλλαγές για τους εγχώριους επενδυτές για μια μικρή χρονική περίοδο, δήλωσε στο Reuters ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Κωνσταντίνος Μποτόπουλος.

Το ελληνικό χρηματιστήριο παραμένει κλειστό από τις 29 Ιουνίου, μετά το κλείσιμο των ελληνικών τραπεζών από την κυβέρνηση και την επιβολή κεφαλαιακών ελέγχων, σημειώνεται στο δημοσίευμα του πρακτορείου.

Την Τρίτη, η Ελλάδα κέρδισε την έγκριση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για να το ξανανοίξει, αναφέρει το πρακτορείο.

"Η Επιτροπή θα συνεδριάσει αύριο το πρωί για να αποφασίσει αν το χρηματιστήριο θα ανοίξει την Τετάρτη ή την Πέμπτη", δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Κωνσταντίνος Μποτόπουλος στο πρακτορείο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)