to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:49 | 25.01.2015

Πολιτική

Η εκλογική διαδικασία στο left.gr (συνεχής ενημέρωση)

Το left.gr παρακολουθεί την εκλογική διαδικασία από τις 7 π.μ. που άνοιξαν οι κάλπες και καλύπτει λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις, με συνεχή ροή ειδήσεων. Ακριβώς στις 19:00 θα μεταδώσει τα exit polls και θα σας μεταφέρει το κλίμα από το κεντρικό εκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κλαυθμώνος και από τα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου.


Οι κάλπες άνοιξαν στις 7.00 και η εκλογική διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 19.00. Σύμφωνα με τη Singular Logic περίπου στις 21.30 θα μπορεί να γίνει η πρώτη εκτίμηση των εκλογικών αποτελεσμάτων, από τα περίπου 4.800 ειδικά κινητά τηλέφωνα που έχει δώσει η εταιρεία στους εκλογικούς αντιπροσώπους, οι οποίοι θα στείλουν κατευθείαν τα αποτελέσματα από τα εκλογικά τμήματα. Τα αποτελέσματα των συνολικά τεσσάρων exit poll θα ανακοινωθούν στις 7.00 μ.μ., που μεταξύ άλλων θα είναι: το διακαναλικό για 5 κανάλια και της Kάπα Research για το in.gr και άλλα μέσα του ΔΟΛ

Διαβάστε σχετικά: H σελίδα του υπουργείου Εσωτερικών, με τα εκλογικά αποτελέσματα -  Τα ποσοστά που δίνουν αυτοδυναμία -  Οι υποψήφιοι/ες του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη τη χώρα και το ψηφοδέλτιο Επικρατείας

Oι δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος σε σχολείο της Κυψέλης: Ο λαός καλείται να ολοκληρώσει το βήμα για την επιστροφή της ελπίδας 

Συνεχής ενημέρωση:

18.15 Πάνω από 1.000 οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι - Χωρίς προηγούμενο το ενδιαφέρον των διεθνών ΜΜΕ: Κάθε προηγούμενο ξεπέρασε το ενδιαφέρον για την κάλυψη των ελληνικών εκλογών. (περισσότερα εδώ)

16.25 Ανακοίνωση της ΝΔ για την ανάρτηση «δήθεν στοιχείων από exit poll» σε ιστολόγια

15.45 Σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, στην προσαγωγή δύο ατόμων προχώρησε η Αστυνομία, μετά την επίθεση στο Κερατσίνι.

15.00 Κερατίνι: Επίθεση χρυσαυγιτών

Επίθεση χρυσαυγιτών σε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έξω από το 5ο δημοτικό σχολείο Κερατσινίου. Σε σχετικό βίντεο φαίνονται μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης να απειλούν. Αναφέρονται κάποιες προσαγωγές (περισσότερα)

13:20 Ο Πάνος Καμμένος ψήφισε στη Νίσυρο:

"Σήμερα από εδώ, από τη Νίσυρο, από τα Δωδεκάνησα, από τα Νικιά, στέλνουμε ένα μήνυμα ελπίδας. Είναι μια μέρα Δημοκρατίας, μια μέρα σημαδιακή για την ιστορία της Ελλάδας. Μια μέρα που ο ελληνικός λαός αποφασίζει την επαναπόκτηση της εθνικής κυριαρχίας, τη Δημοκρατία και την αποκατάσταση του Συντάγματος. Δεν υπάρχει πια μια Ελλάδα που θα διοικείται με e-mail.

 
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ υποσχεθήκαμε ότι θα είμαστε ρυθμιστές και είμαστε. Από αύριο θα είμαστε οι εγγυητές για μια πορεία της χώρας, όπου οι όλοι οι Έλληνες θα είμαστε ενωμένοι. Τελείωσαν η τρομοκρατία και οι θεωρίες των δύο άκρων. Αγκαλιασμένοι οι Έλληνες θα ενώσουμε τις ψυχές μας, τις δυνάμεις μας και θα υπερασπιστούμε το έθνος μας. Όταν απελευθερωθούμε έχουμε τη δυνατότητα να ξανατσακωθούμε".

12:30 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας ψήφισε στο 308ο εκλογικό τμήμα του Δήμου Ιωαννινών, στο Νηπιαγωγείο Νήσου Ιωαννίνων.

"Ελπίζω ο ελληνικός λαός που έχει μακρά πείρα, να επιλέξει τους καλύτερους για να μπουν στη Βουλή. Αλλά επειδή προβλέπω ότι τα χρόνια που έρχονται θα είναι χρόνια με προβλήματα, θα έλεγα ότι πρέπει να υπάρχει μία ομόθυμη αντιμετώπιση και ψυχραιμία για αν αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα. Το είπα και πριν και επαναλαμβάνω, ελληνικός λαός και σοφία έχει και γνώση έχει και αποφασιστικότητα έχει"

11:30 Υπ. Εσωτερικών: Ομαλά διεξάγεται η ψηφοφορία

Σε όλα τα εκλογικά τμήματα της επικράτειας η ψηφοφορία ξεκίνησε κανονικά και διεξάγεται ομαλά, δήλωσε ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών, κ. Μιχάλης Θεοχαρίδης.

11:20 Ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ, Γιώργος Παπανδρέου, ψηφισε στο 320ο Εκλογικό Τμήμα στο Γυμνάσιο Ν. Ερυθραίας.

"Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι, μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα, να αλλάξουν την Ελλάδα και να την απαλλάξουμε από βάρη και κατεστημένο που μας κρατά εξαρτημένους. Αρκεί εμείς οι Έλληνες να φτιάξουμε το δικό μας ελληνικό σχέδιο για βαθειές αλλαγές. Αρκεί η διαπραγμάτευση για την απομείωση του χρέους και το ελληνικό σχέδιο να έχει και την υπογραφή του ελληνικού λαού, άμεσα και με δημοψήφισμα. το Κίνημα αυτό πρεσβεύει και στην ελληνική Βουλή αυτό εγγυάται"

11:05 Στην Καλλιθέα και το 4o Λύκειο «Νίκος Μπελογιάννης», ψήφισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

"Καλή δύναμη σε όλους. Να πάμε να ψηφίσουμε όλοι με το χέρι στην καρδιά και με το βλέμμα στην επόμενη μέρα, γιατί θα είναι παρόντα όλα τα μνημόνια διαρκείας και οι εφαρμοστικοί νόμοι. Να ενισχύσουμε τη μοναδική πραγματική δύναμη αγωνιστικής ελπίδας για να ξημερώσουν καλύτερες μέρες για μας και τα παιδιά μας"

10:45 Στην Κυψέλη ψήφισε ο Αλ. Τσίπρας. Πλήθος κόσμου και δεκάδες δημοσιογράφοι και ρεπόρτερ από όλο τον κόσμο έξω από το εκλογικό κέντρο στην Κυψέλη, όπου αναμένεται να ψηφίσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Δείτε το βίντεο:

"Θέλω να επισημάνω ότι σήμερα ο ελληνικός λαός καλείται να ολοκληρώσει με αποφασιστικότητα το βήμα για τον τερματισμό του φόβου και την επιστροφή της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας στη χώρα μας. Το δίλημμα σήμερα είναι πιο καθαρό από ποτέ άλλοτε. Σήμερα αποφασίζουμε αν αύριο θα επιστρέψει στην Ελλάδα η Τρόικα, για να υλοποιηθούν οι πολιτικές του κ. Σαμαρά ή αν από αύριο η χώρα μας θα διεκδικήσει με ασφάλεια στην Ευρώπη όσα αξίζουν στον ελληνικό λαό. Είμαι αισιόδοξος, είναι μία ιστορική ημέρα". 

10:15 Στους Αμπελοκήπους Θεσσαλονίκης ψήφισε ο Ευ. Βενιζέλος.

Η λακωνική  δήλωση: "Ελπίζω το αποτέλεσμα των εκλογών, να οδηγήσει σε ένα καλύτερο μέλλον"

09:44: Οι επικεφαλής του συνδυασμού «Πράσινοι- Δημοκρατική Αριστερά» Φώτης Κουβέλης και Νίκος Χρυσόγελος ψήφισαν στο 5ο Λύκειο Περιστερίου.

Ν. Χρυσόγελος: "Συμμετέχουμε στην αλλαγή πολιτικής και της αλλαγή της κυβέρνησης με ρεαλιστικές λύσεις για ανεργία, οικονομία, φτώχεια. Είμαστε πρόθυμοι να συμμετάσχουμε σε μία προγραμματική συμφωνία. Δεν αρκεί όμως να συμμετέχουμε σε μία κυβέρνηση. Σημαντικό είναι, να υπάρχει όμως και μια συμφωνία με την κοινωνία. Είμαστε εδώ για να αλλάξουμε τη χώρα με όραμα και σχέδιο"

Φ. Κουβέλης: "Οι πολίτες με την ψήφο τους πρέπει να δώσουν εντολή η Ελλάδα να πορευθεί μπροστά με την κοινωνία όρθια. Ο τοπος να φύγει από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται".

09:11 Στα Χανιά ψήφισε ο Σταύρος Θεοδωράκης

"Η χώρα αποφασίζει να αλλάξει το πρώτο κόμμα, να τιμωρήσει αυτούς που την έφεραν σε αυτήν την κατάσταση, το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ. Είναι μεγάλη μας ευκαιρία, να μην μπούμε σε περιπέτειες. Να τα αλλάξουμε όλα, χωρίς να γκρεμίσουμε τη χώρα",, δήλωσε.

08:23 Στην Πύλο ψήφισε ο Αντ. Σαμαράς

Η δήλωση του Αντ. Σαμαρά: "Οι εκλογές αυτές είναι καθοριστικές για το μέλλον μας και το μελλον των παιδιών μας. Σήμερα αποφασίζουμε, αν θα πάμε μπροστά με ασφάλεια ή αν θα πάμε σε περιπέτειες. Σε αυτές τις εκλογές υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός που δεν έχουν αποφασίσει τι θα ψηφίσουν. Είμαι αισιόδοξος γιατί πιστεύω, ότι κανένας δεν θα διακινδυνεύσει την ευρωπαϊκή πορεία της πατρίδας μας. Θα νικήσουμε". 

Πού ψηφίζουμε: 

Μάθε πού ψηφίζεις από το τηλέφωνο και το διαδίκτυο

Οι εκλογείς ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα στο δήμο, στα δημοτολόγια του οποίου είναι εγγεγραμμένοι. 

Μάθε που ψηφίζεις εδώ: http://www.ypes.gr/services/eea/eeagr/eea.htm

Επίσης, όσοι και όσες δεν χρησιμοποιούν διαδίκτυο θα μπορούν να επικοινωνούν στον τηλεφωνικό αριθμό 213 -136- 1500. Η γραμμή θα λειτουργήσει σήμερα Σάββατο από 9:00 έως 19:00 και την Κυριακή από 7:00 έως 19:00.

Οι ετεροδημότες εκλογείς θα ψηφίσουν σε αμιγές ή μεικτό εκλογικό τμήμα ετεροδημοτών της έδρας του Νομού που διαμένουν. Περισσότερα εδώ.

Στο μεταξύ, οι 99.007 ετεροδημότες, 79.413 εκ των οποίων κατοικούν στην Περιφέρεια Αττικής, ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους, τους υποψηφίους της βασικής εκλογικής τους περιφέρειας εφόσον έχουν υποβάλει σχετική αίτηση έως τις 31/10/2014.

Στην Αττική εκλογικά τμήματα για τους ετεροδημότητες έχουν συσταθεί:

1) Νέα Σμύρνη. 1ο Γυμνάσιο-1ο Λύκειο Ν. Σμύρνης, Αγ. Ανδρεα, για ετεροδημότες από Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης (Δράμας-Καβάλας), Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (Ημαθίας-Θεσ/νίκης-Κιλκίς-Πιερίας-Πέλλας-Σερρών-Χαλκιδικής), Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (Γρεβενών-Καστοριάς-Κοζάνης-Φλώρινας).

2) Καλλιθέα (6ο Λύκειο Καλλιθέας-Σωκράτους 218) για ετεροδημότες από Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης (Εβρου-Ξάνθης-Ροδόπης ), Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (Ζακύνθου-Κερκύρας-Κεφαλληνίας-Λευκάδας).

3) Γκράβα (Σχολικό Συγκρότημα Ταϋγέτου 60) για ετεροδημότες από Περιφέρεια Ηπείρου (Αρτας-Θεσπρωτίας-Ιωαννίνων-Πρέβεζας), Περιφέρεια Θεσσαλίας (Καρδίτσας-Λάρισας-Μαγνησίας-Τρικάλων) και Περιφέρεια Κρήτης (Ηρακλείου-Λασιθίου-Ρεθύμνου-Χανίων).

4) Ηλιούπολη (5ο Γυμνάσιο-Πολυκλαδικά Βουλιαγμένης 521) για ετεροδημότες από Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (Βοιωτίας-Εύβοιας-Ευρυτανίας-Φθιώτιδας-Φωκίδας), Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Αιτωλοακαρνανίας).

5) Αιγάλεω (7ο Δημοτικό Σχολείο-Πελοποννήσου 5, 5ο Λύκειο, Σουλίου & Πελοποννήσου) για ετεροδημότες από Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας (Αχαΐας-Ηλείας), Περιφέρεια Πελοποννήσου (Αργολίδας-Αρκαδίας-Κορινθίας-Λακωνίας-Μεσσηνίας).

Η αναγνώριση των εκλογέων για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος γίνεται με βάση την αστυνομική ταυτότητα ή τη σχετική προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας αρχής ή το διαβατήριό τους ή την άδειας οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων.

Σημειώνεται ότι, τυχόν «κομμένα» δελτία αστυνομικής ταυτότητας είναι αποδεκτά. Ωστόσο αξίζει να σημειωθεί ότι τα γραφεία ταυτοτήτων των Αστυνομικών Υπηρεσιών θα λειτουργήσουν και πέραν του καθορισμένου ωραρίου τους. Συγκεκριμένα σήμερα Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2015, θα λειτουργούν από τις 08.00 έως τις 18.00 και τη Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015 από τις 07.00 έως τις 19.00.

Υπενθυμίζεται ότι επιστρέφονται, άδειες οδήγησης και κυκλοφορίας καθώς και πινακίδες οχημάτων, προκειμένου να διευκολυνθούν οι ψηφοφόροι.

 
 

Ο αριθμός των σταυρών που πρέπει να βάλουμε:

Ανάλογα με την εκλογική περιφέρεια βάζουμε:

1 σταυρό στις περιφέρειες με 1 έως 3 έδρες.

2 σταυρούς στις περιφέρειες με 4 έως 7 έδρες.

3 σταυρούς στις περιφέρειες με 8 έως 12 έδρες.

4 σταυρούς στις περιφέρειες με 13 και άνω έδρες.

Δείτε αναλυτικά εδώ.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)