to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:06 | 29.12.2012

left.gr

Κοινωνία

«Η εισβολή στην ΑΣΟΕΕ στοχεύει τις πολιτικές ελευθερίες»

Η χθεσινή εισβολή της ΕΛΑΣ στην ΑΣΟΕΕ «προφανώς δεν έχει στόχο τους μικροπωλητές της οδού Πατησίων, έχει στόχο το δημόσιο Πανεπιστήμιο, το φοιτητικό κίνημα, τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες. Αυτά θέλουν να συντρίψουν στη συγκυρία», τονίζουν οι βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Θεανώ Φωτίου και Μαρία Μπόλαρη


Η πλήρης ανακοίνωση:



Για τα βίαια γεγονότα της ΑΣΟΕΕ


Την Παρασκευή 28 Δεκέμβρη 2012 το απόγευμα και με πρόσχημα τους μικροπωλητές οι οποίοι εδώ και καιρό βρίσκονται μπροστά στο κτήριο της ΑΣΟΕΕ, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στο χώρο του Πανεπιστημίου, παρουσία εισαγγελέα, «για την εύρεση παρανόμων εμπορευμάτων» παραβιάζοντας τους χώρους των φοιτητικών παρατάξεων καθώς και γραφεία καθηγητών.
Στα επανειλημμένα διαβήματα των εκπροσώπων των φοιτητικών συλλόγων στην ΑΣΟΕΕ και των βουλευτών Μαρίας Μπόλαρη και Θεανώς Φωτίου για επικοινωνία με τον επικεφαλής της αστυνομίας και τον εισαγγελέα δεν υπήρξε ουδεμία απάντηση.
Όταν η επιχείρηση περαιώθηκε με τα γελοία ευρήματα, τα οποία στη συνέχεια περιφέρονταν ως λάφυρα, ο εισαγγελέας αρνήθηκε στις βουλευτές να επιδείξει την εισαγγελική παραγγελία. Μάλιστα, χαμογελώντας ειρωνικά δεν καταδέχτηκε να πει ούτε καν το όνομά του.
Η ενέργεια αυτή προφανώς δεν έχει στόχο τους μικροπωλητές της οδού Πατησίων, έχει στόχο το δημόσιο Πανεπιστήμιο, το φοιτητικό κίνημα, τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις πολιτικές ελευθερίες. Αυτά θέλουν να συντρίψουν στη συγκυρία. Η πορεία αυτή έχει ξεκινήσει ήδη με τα νομοθετήματα του Αρβανιτόπουλου και βεβαίως με την άρση του ασύλου μέσω του ν.4009 της Διαμαντοπούλου και σήμερα κορυφώνεται με πειθαρχικά συμβούλια ακαδημαϊκών δασκάλων, προανακριτικές διαδικασίες και άμεσες επεμβάσεις των αστυνομικών δυνάμεων στα Πανεπιστήμια. Καταλύεται κάθε έννοια όχι απλά αυτοδιοίκησης και αυτονομίας των Ιδρυμάτων, αλλά και ελευθερίας της διδασκαλίας και της έρευνας, ενώ παράλληλα στοχοποιείται η δράση πολιτικών συλλογικοτήτων εντός του δημόσιου Πανεπιστημίου.

Να γνωρίζουν καλά ότι απροκάλυπτη τρομοκράτηση των πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων θα απαντηθεί με την ενότητα του πανεπιστημιακού κινήματος και την αντίσταση του. 


Τα Γραφεία Τύπου
Θεανώς Φωτίου
Μαρίας Μπόλαρη




Διαβάστε σχετικά:


Εισβολή αστυνομικών στην ΑΣΟΕΕ με το πρόσχημα της πάταξης του παρεμπορίου

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Δένδιας συνεχίζει την επιχείρηση εμπέδωσης της τρομοκρατίας σε όσους δεν ευθυγραμμίζονται με τη Χρυσή Αυγή

Οι Ραδιοζώνες Ανατρεπτικής Έκφρασης για την κατάσχεση του ραδιοφωνικού σταθμού στην ΑΣΟΕΕ

Η ανακοίνωση της Νεολαίας του Συνασπισμού για την αστυνομική εισβολή στην ΑΣΟΕΕ

ΓΑΔΑ TV Films: ΑΣΟΕΕ Mission Impossible & 1600 μπουκάλια the movie

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)