to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:39 | 09.05.2013

Πολιτική

Η Ειρήνη Αγαθοπούλου για την κατάργηση της Εφορίας Κιλκίς

Δελτίο Τύπου της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στο νομό Κιλκίς, Ειρήνης Αγαθοπούλου


Μπορεί να γιορτάσαμε την Ανάσταση, δυστυχώς όμως τα πάθη του λαού συνεχίζονται. Η επικείμενη μεταφορά του δικαστικού και του ελεγκτικού τμήματος της ΔΟΥ Κιλκίς στη ΔΟΥ Αμπελοκήπων, αποτελεί την απαρχή της συρρίκνωσης και τελικά της κατάργησης της Εφορίας Κιλκίς.

Όσο και να θέλει κανείς να δει με καλό μάτι κάποιες συγχωνεύσεις υπηρεσιών που συντείνουν στο χτύπημα της γραφειοκρατίας, δεν μπορεί να αποδώσει καλές προθέσεις στην κυβέρνηση στην περίπτωση του Κιλκίς. Ο Νομός μας είναι γεωγραφικά και διοικητικά διασπασμένος σε 2 χωρικές ενότητες (Κιλκίς και Παιονία) και χρειάζεται την αντίστοιχη υποστήριξη δομών και υπηρεσιών. Το αντίθετο δηλαδή από αυτό που κάνει η κυβέρνηση, που συγχωνεύει υπηρεσίες στις δύο αυτές περιοχές, ενώ τώρα προχωράει και στην κατάργηση άλλων, δια της συγχώνευσης με αντίστοιχες της Θεσσαλονίκης. Η υπάκουη στην τρόικα κυβέρνηση, λειτουργεί με μοναδικό στόχο να βγουν οι αριθμοί για τις απολύσεις, με αποτέλεσμα το ακριτικό Κιλκίς να συνεχίζει να δέχεται τα πλήγματα αυτών των πολιτικών που το μόνο σίγουρο είναι ότι αντίκεινται σε οποιαδήποτε τοπική ανάπτυξη. 

Αυτή είναι η επίσημη απάντηση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης στην αγωνιώδη επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Κιλκίς. Αντί να σκύψει πάνω στα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που κυριολεκτικά ψυχορραγούν, καταργεί και συγχωνεύει υπηρεσίες που θα έπρεπε να τους εξυπηρετούν. Αντί να προσπαθεί να βρει λύση για τις στρατιές των ανέργων που οι πολιτικές τους δημιούργησαν, προωθεί τη δημιουργία καινούριας στρατιάς ανέργων από το δημόσιο τομέα και την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)