to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

7:45 | 12.05.2014

Κοινωνία

Η εικόνα της κτηνωδίας που μας έφερε ως εδώ

Φωτογραφία-κείμενο: Άγγελος Καλοδούκας


Η φωτογραφία είναι το 2011 τραβηγμένη. Όταν το υπουργείο Δημόσιας Τάξης είχε μετονομαστεί με το οργουελικό όνομα υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Δεν επρόκειτο για χιούμορ, ήταν απλά άλλη μια πράξη κτηνωδίας των ανθρώπων που υπέγραψαν και εφάρμοσαν μνημόνια που τσάκισαν τις ζωές μας. Που έσπρωξαν πολλούς συνανθρώπους μας στην απόγνωση και μερικούς στην αυτοκτονία. Φυσικά και οι λέξεις μπορούν να είναι απάνθρωπες και κτηνώδεις.

Τότε υπουργός Δημόσιας Τάξης ήταν ο Χρήστος Παπουτσής, στη θητεία του οποίου συγκροτήθηκαν μεικτές δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας, Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής και FRONTEX για την «επιτήρηση των χερσαίων και θαλασσίων συνόρων της χώρας». Δημιουργήθηκε επίσης το «Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Διαχείρισης Συνόρων».

Τα αποτελέσματα γνωστά: πνιγμένοι πρόσφυγες και μετανάστες στο Αιγαίο, δηλώσεις αποποίησης κάθε ευθύνης από τις αρχές, εξεταστικές επιτροπές. Και αυτά μέχρι το επόμενο «επεισόδιο» πνιγμένων ανθρώπων. Όπως αυτό το τελευταίο «επεισόδιο» στη Σάμο (έχασαν τη ζωή τους 22 άνθρωποι και αγνοούνται άλλοι επτά).

Τότε, λοιπόν, το 2011 διαδηλωτές στην Ομόνοια διαδηλώνουν ενάντια στο νομοσχέδιο Παπουτσή. Δίπλα στο πανό ένας άστεγος κοιμάται πάνω από τον εξαερισμό του μετρό για ζεστασιά (είναι χειμώνας).

Και στα όρια των συνόρων αλλά και εντός των συνόρων συντετριμμένους, εξαθλιωμένους, υποταγμένους μας θέλουν.

Έχουμε, έστω με την ψήφο μας, τη δυνατότητα να τους διώξουμε. Ας το κάνουμε επιτέλους! Το οφείλουμε σε όσους έχασαν τη ζωή τους από την εφαρμογή απάνθρωπων πολιτικών, Έλληνες και μετανάστες.   

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)