to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η εγκληματική εισβολή του Πούτιν και η υποκρισία της Δύσης

Ένα κουβάρι ιμπεριαλισμών, εθνικισμών μαζί με ένα μιλιταριστικό «παιχνίδι» μεταξύ ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ρωσίας βρίσκεται πίσω από τη σύγκρουση στην Ουκρανία. Η εισβολή του Πούτιν είναι μόνο ένα βήμα στην γενικότερη αναθεωρητική πολιτική του που στόχο έχει το ξαναμοίρασμα της Ευρώπης σε ζώνες επιρροής. Μία πολιτική πέρα και έξω από κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου και με απρόβλεπτες συνέπειες για την ειρήνη. Όμως και η Δύση δεν είναι αμέτοχη σε αυτή την νέα αιματοχυσία. Είναι αυτή που με την επέκταση του ΝΑΤΟ και την προσπάθεια περικύκλωσης της Ρωσίας, τροφοδότησε τον νέο ψυχρό πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη.


Και οι δύο ιμπεριαλιστικοί πόλοι(ΗΠΑ και Ρωσία) μπορεί να  επικαλούνται το Διεθνές Δίκαιο όμως και οι δύο το έχουν τσαλαπατήσει.  Και αν με την εισβολή του Πούτιν τα πράγματα η κατάφορη παραβίασή του είναι ξεκάθαρη, με την Δύση και ιδιαίτερα τις ΗΠΑ υπάρχει προσπάθεια συσκότισης των ευθυνών τους.

Ας θυμηθούμε  ότι τις παραβιάσεις  του Διεθνούς Δικαίου την ξεκίνησαν πρώτα αυτοί  που τώρα τις  επικαλούνται:  Η Δύση και κυρίως η Ουάσιγκτων. Στο όνομα της «Δημοκρατίας» ανέτρεψαν πραξικοπηματικά με τα τανκς  εκλεγμένες κυβερνήσεις όπως τον Μόρσι στην Αίγυπτο, αποσταθεροποίησαν ή προσπάθησαν να αποσταθεροποιήσουν άλλες όπως  την Λιβύη και την Συρία,  εισέβαλαν αλλού όπως στο Ιράκ, «χαϊδεύουν»  βασιλιάδες και αυταρχικά καθεστώτα όπως τη Σαουδική Αραβία κ.ο.κ. Όλα αυτά στο όνομα της  του Διεθνούς Δικαίου. Και μιας δημοκρατίας που πάει περίπατο αν είναι να εξασφαλίσουν τα συμφέροντά τους.  Με άλλα λόγια η επιτομή της υποκρισίας.

Οι εξελίξεις είναι εξαιρετικά σοβαρές για τους λαούς. Πολύ περισσότερο που η «Ευρωπαική Ενωση» αδυνατεί να παρέμβει υπέρ της ειρήνης και  σέρνεται στην κυριολεξία πίσω από τις ΗΠΑ αποδεικνύοντας για μία ακόμα φορά τον ρόλο της ως  ουραγού στις διεθνείς εξελίξεις.

Μπροστά στην επικίνδυνη κατάσταση υπάρχει ακόμα μία ευκαιρία  η ΕΕ μέσα από το δρόμο της διπλωματίας να απαιτήσει  την απόσυρση των στρατευμάτων από την Ουκρανία και την επιστροφή στις συμφωνίες του Μινσκ.

Στην ίδια κατεύθυνση να κινηθεί και  η Ελλάδα αποφεύγοντας να εμπλακεί στον πόλεμο και να μην επιτρέψει να χρησιμοποιηθούν οι βάσεις των Αμερικανών στη χώρα μας και ιδιαίτερα αυτή της Αλεξανδρούπολης.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)