to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:27 | 28.04.2017

πηγή: dailythess.gr

Κοινωνία

Η εφημερίδα «Μακεδονία» που καταρρέει και ο εκδότης που oρέγεται το πιεστήριο του πτωχευμένου «Αγγελιοφόρου»

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική Α.Ε.» που εκδίδει τις εφημερίδες «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη» είχε χρηματοδοτηθεί κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου με το ποσό των 10, 5 εκατ. ευρώ προκειμένου να εξυγιανθεί αλλά στη συνέχεια εντάχθηκε στις προστατευτικές διατάξεις του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.


Νέα 24ωρη απεργία προκήρυξαν τα συνδικαλιστικά σωματεία των δημοσιογράφων και των τεχνικών στην εφημερίδα «Μακεδονία» η εργοδοσία της οποίας οφείλει πάνω από 12 μήνες δεδουλευμένων μισθών.

Οπως ανακοινώθηκε η απεργία θα πραγματοποιηθεί «από τις 06.00 το πρωί της Δευτέρας 1 Μαΐου 2017 έως τις 06.00 το πρωί της Τρίτης 2 Μαΐου 2017», και τα σωματεία καλούν την εργοδοσία της ΜΕΕ ΑΕ «να καταβάλει άμεσα τα δεδουλευμένα που οφείλει στους εργαζόμενους και να είναι εφεξής συνεπής στις υποχρεώσεις της έναντι των εργαζομένων και του νόμου».

Την ίδια στιγμή η εταιρεία που εκδίδει την εφημερίδα «Μακεδονία» βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον εκδότη Γιάννη Φιλιππάκη του συγκροτήματος της «Δημοκρατίας» για τα πιεστήρια στο Σταυροχώρι Κιλκίς. Η συγκεκριμένη εκτυπωτική μονάδα ανήκει στα περιουσιακά στοιχεία της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος» που έχει κηρυχθεί σε πτώχευση και έχει εκμισθωθεί σε εταιρεία που είχαν συστήσει οι μέτοχοι των δύο εφημερίδων της Θεσσαλονίκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η «Μακεδονική Εκδοτική Εκτυπωτική Α.Ε.» που εκδίδει τις εφημερίδες «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη» είχε χρηματοδοτηθεί κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου με το ποσό των 10, 5 εκατ. ευρώ προκειμένου να εξυγιανθεί αλλά στη συνέχεια εντάχθηκε στις προστατευτικές διατάξεις του άρθρου 99 του Πτωχευτικού Κώδικα. Εσχάτως ανακοίνωσε στους εργαζόμενους ότι προτίθεται να προσφύγει εκ νέου στη δικαιοσύνη προκειμένου να ενταχθεί στο άρθρο 106 του Πτωχευτικού Κώδικα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)