to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:12 | 27.06.2013

Κοινωνία

Η EBU ζητά άμεση αποκατάσταση του προγράμματος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης

Διακήρυξη με την οποία εκφράζουν τη βαθιά τους ανησυχία για τη συνέχιση του “μαύρου στις οθόνες” και τη φίμωση του Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού Φορέα της Ελλάδας εξέδωσαν σήμερα τα μέλη της EBU κατά την 70ή Σύνοδο της Ευρωπαϊκής Ραδιοτηλεοπτικής Ένωσης στη Μάλτα.


Η διακήρυξη αναφέρει:

“Μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ από την ελληνική κυβέρνηση στις 11 Ιουνίου, το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο της χώρας, το Συμβούλιο της Επικρατείας, διέταξε την επάνοδο της εκπομπής του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα το συντομότερο δυνατό.

Τα μέλη της EBU χαιρετίζουν την προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου, που επαναβεβαιώνει το ζωτικό ρόλο των δημόσιων μέσων ενημέρωσης σε μια δημοκρατική κοινωνία. Ωστόσο, η ελληνική κυβέρνηση ακόμη δεν έχει επιτύχει την αποκατάσταση των υπηρεσιών, και τα κανάλια της ΕΡΤ παραμένουν μαύρα και σιωπηρά.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι θα εγκαθιδρύσει ένα νέο οργανισμό που θα αντικαταστήσει την ΕΡΤ, σε συμμόρφωση με τα πιο υψηλά ευρωπαϊκά πρότυπα. Ωστόσο, για να το πράξει επιτυχώς και στη βάση ενός ανοικτού, δημοκρατικού διαλόγου, θα χρειαστεί να περάσει καιρός.

Η EBU ομόφωνα ζητά να ληφθεί επειγόντως δράση για να δημιουργηθούν άμεσα μεταβατικές υπηρεσίες και να αποκατασταθεί το πρόγραμμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, κάνοντας χρήση των υπαρχουσών εγκαταστάσεων και του υπάρχοντος προσωπικού.

Η EBU προσφέρει την τεχνογνωσία της στην ελληνική κυβέρνηση και τον κ. Παντελή Καψή, το νέο υφυπουργό για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση, προκειμένου να εξευρεθούν βραχυπρόθεσμες και μακρόπνοες λύσεις για την παροχή ανεξάρτητων και βιώσιμων δημόσιων μέσων ενημέρωσης, που συμβάλλουν στον πλουραλισμό, την πολυμορφία και την ενσωμάτωση στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις Αρχές των Δημόσιων Μέσων Ενημέρωσης της Ένωσής μας”.

Πηγή: enet.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)