to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:50 | 23.09.2021

Πολιτική

Η Δύναμη Ζωής απαιτεί και προτείνει τη συνέχιση της δωρεάν άθλησης των πολιτών στο Αττικό Άλσος

Το θέμα της δωρεάν άθλησης των πολιτών στο Αττικό Άλσος, στο πλαίσιο του προγράμματος «Αττικό Άλσος – Άθληση για μικρούς και μεγάλους», έφερε στην τελευταία (22/9) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, η Δύναμη Ζωής ύστερα από τις αρνητικές εξελίξεις που ήλθαν πρόσφατα στη δημοσιότητα.


 Ωστόσο ο Περιφερειάρχης, σύμφωνα με την πάγια πολιτική τακτική του, απέρριψε τη συζήτηση, περιοριζόμενος σε μια αόριστη υπόσχεση  περί επικοινωνίας με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, που είναι το αντισυμβαλλόμενο μέρος της σχετικής σύμβασης και το οποίο, όπως παρατήρησε η Δύναμη Ζωής, έκανε καταχρηστική εφαρμογή της, γεγονός που επιβάλλει άμεση αντίδραση της Περιφέρειας Αττικής.

Η Δύναμη Ζωής, ανταποκρινόμενη στο αίτημα 117 ελεύθερα αθλούμενων στο Αττικό Άλσος, μέχρι πρότινος, πολιτών, που καταγγέλλουν  την ουσιαστική έξωσή τους από τα γήπεδα που μέχρι πρόσφατα χρησιμοποιούσαν δωρεάν, τονίζει στην ερώτησή της ότι “επί της ουσίας, έχει προχωρήσει η επιχειρηματική χρησιμοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων από ένα Αθλητικό Σωματείο, με ευθύνη και επιλογή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού”. Η Παράταξη ζητά να ακυρωθεί η απαράδεκτη αυτή εξέλιξη και άμεσα να διασφαλιστεί η ελεύθερη άθληση, με τρόπο που να καλύπτει τις ανάγκες των αθλουμένων, όπως άλλωστε ρητά προβλέπει η σχετική Προγραμματική Σύμβαση. Γιατί δικαίωμα όλων των πολιτών της Αττικής είναι η ελεύθερη και δωρεάν πρόσβασή τους σε όλους τους αθλητικούς χώρους της Περιφέρειας.
Η Δύναμη Ζωής θα παρεβρεθεί  στη συγκέντρωση που διοργανώνουν οι αθλούμενοι, την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, στις 11.00 το πρωί στο Αττικό Άλσος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)