to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:40 | 18.01.2023

Πολιτική

Η Δόμνα Μιχαηλίδου στοχοποίησε τη 12χρονη του Κολωνού - Αποκάλυψε πού μένει και πού πάει σχολείο

Για σειρά ψευδών και για υπονόμευση της επιβαλλόμενης προστασίας της ανωνυμίας της 12χρονης που είχε πέσει θύμα των παιδοβιασμών στον Κολωνό κατήγγειλε την υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, μιλώντας στον 105,5 Στο Κόκκινο και στους Γιώργο Τραπεζιώτη και Γιώργο Μελιγγώνη, η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Ασπασία Ταραχοπούλου - Θ. Φωτίου: Επικίνδυνη η τακτική της κ. Μιχαηλίδου να ψεύδεται και να παραβιάζει κάθε αρχή προστασίας των παιδιών


Η Ασπασία Ταραχοπούλου κατηγόρησε την Δόμνα Μιχαηλίδου ότι «το μόνο ακριβές που είπε», απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή Κλέωνα Γρηγοριάδη, είναι «ότι η πρόνοια στοχοποίησε το παιδί».

«Προσπαθούμε τόσο καιρό να διαφυλάξουμε τα στοιχεία και τον τόπο διαμονής του παιδιού ως κόρη οφθαλμού, έχω παρακαλέσει όλους τους δημοσιογράφους και τους παρουσιαστές προσωπικά και ενώ προσπαθούμε να προστατέψουμε το παιδί με νύχια και με δόντια, έρχεται η υφυπουργός και αποκαλύπτει πού βρίσκεται η 12χρονη, σε ποιο σχολείο πηγαίνει η ίδια και ο αδελφός της», κατήγγειλε η δικηγόρος της οικογένειας.

Επίσης, κατήγγειλε ότι είναι ψευδής ο ισχυρισμός της υπουργού πως δέχεται η μικρή κατ’ οίκον διδασκαλία. «Έχουμε κάνει πολλές αιτήσεις και ουδείς έχει ανταποκριθεί ως σήμερα», συνέχισε, για να προσθέσει ότι η μόνη παροχή από το κράτος ως τώρα είναι ένας παιδοψυχολόγος που «πρέπει να κάνει 100 χιλιόμετρα πήγαινε-έλα για να δει το παιδί».

«Δεν έχουμε καμία βοήθεια, δεν υπάρχει καμία κοινωνική μέριμνα για την οικογένεια από την Πολιτεία. Μόνο από ιδιώτες αλληλέγγυους. Η Πολιτεία έχει δώσει μόνο δύο γάλατα εβαπορέ και δύο πακέτα μακαρόνια», συνέχισε η Ασπασία Ταραχοπούλου, αποκαλύπτοντας, μάλιστα, ότι ο γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Σταμάτης, έχει υποσχεθεί εδώ και μήνες μία κουκέτα «γιατί τα δύο αδέλφια κοιμούνται σε έναν σπασμένο καναπέ» και ακόμη δεν έχει ούτε αυτό γίνει πράξη.

Θ. Φωτίου: Επικίνδυνη η τακτική της κ. Μιχαηλίδου να ψεύδεται και να παραβιάζει κάθε αρχή προστασίας των παιδιών

«Είναι επικίνδυνη για τα παιδιά η τακτική της κας Μιχαηλίδου να  ψεύδεται και να παραβιάζει συστηματικά, χωρίς αιδώ και ενδοιασμούς, κάθε αρχή προστασίας των παιδιών για να φιλοτεχνεί το επικοινωνιακό της προφίλ», τονίζει η αναπλ. Τομεάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Θ. Φωτίου.

Όπως επισημαίνει η Θ. Φωτίου:

«Η κα Μιχαηλίδου δεν δίστασε προχτές, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Κρίτωνα Αρσένη στη Βουλή, σχετικά με το πώς ζει σήμερα η 12χρονη από τον Κολωνό, να πει και πάλι ψέματα και να  παραβιάσει για άλλη μια φορά κάθε αρχή προστασίας του παιδιού, προκειμένου να  εμφανιστεί χτες με ανακοίνωση στα ΜΜΕ με τον ψευδή τίτλο:  "Η παιδική προστασία αποτελεί για την κυβέρνηση της ΝΔ την κορωνίδα των πολιτικών πρόνοιας".

Όπως αποκάλυψε η δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης, η κα Μιχαηλίδου βγάζει σε κοινή θέα στην ανακοίνωσή της όλα τα στοιχεία για το πού βρίσκεται σήμερα η 12χρονη στοχοποιώντας την ακόμη μία φορά. ‘Όλα, δε, όλα όσα είπε για τη βο​ήθεια που προσφέρεται από δημόσιες δομές στο θύμα παιδοβιασμών και την οικογένεια που τη φροντίζει δεν έχουν ίχνος αλήθειας.

Δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κατ’ οίκον εκπαίδευση του παιδιού, όπως είχε ζητήσει η οικογένεια. Δεν υπάρχει καμία ένταξη της συγγενούς που την φιλοξενεί σε επιδοτούμενο πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης. Δεν χορηγείται στο νοικοκυριό το ΚΕΑ (ΕΕΕ),  και δεν υπάρχει υλική συμπαράσταση εκτός από ελάχιστα τρόφιμα μακράς διάρκειας από το κοινωνικό παντοπωλείο. Ενώ η περίφημη ψυχοκοινωνική στήριξη είναι η εβδομαδιαία τώρα, και μέχρι πρότινος δεκαπενθήμερη συνάντηση με ψυχολόγο στην Πρέβεζα σε απόσταση 50 km από τον τόπο όπου ζει σήμερα το κορίτσι. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μπορεί να καλύπτει μετακίνηση 100 χλμ. κάθε εβδομάδα, μαζί με συνοδό, για να πραγματοποιεί τις συνεδρίες.

Η κα Μιχαηλίδου μάς έχει συνηθίσει να χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για την επικοινωνιακή προβολή της ίδιας. Γι  αυτό άλλωστε,  δεν δίστασε να προσλάβει, με έξοδα του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής (που διοικεί όλα τα δημόσια ιδρύματα της Αττικής) και του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, δηλαδή δύο φορέων που η ίδια εποπτεύει, εξειδικευμένο επικοινωνιολόγο στο γραφείο της στο Υπουργείο για τις ανάγκες τής προσωπικής της επικοινωνιακής τακτικής. Και δεν διστάζει να εκθέτει ανενδοίαστα τα παιδιά, τα προσωπικά τους δεδομένα και τις προσωπικές τους ιστορίες ζωής στη διάρκεια εκδηλώσεων και επισκέψεων, προκειμένου να χτίσει το επικοινωνιακό της προφίλ.

Αυτή η τακτική παραβίασης κάθε αρχής  προστασίας της ψυχικής ισορροπίας, της προσωπικότητας και των προσωπικών δεδομένων των  πιο ευάλωτων μελών της κοινωνίας μας, των παιδιών, προς ίδιον όφελος, είναι εξόχως επικίνδυνη. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν αφορά παιδιά που έχουν υποστεί κακοποίηση, σεξουαλική ή μη, ή ζουν σε ακατάλληλο οικογενειακό περιβάλλον. Αιδώς Αργείοι!»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)