to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:14 | 13.10.2020

Πολιτική

«Η δήθεν φιλοεπενδυτική κυβέρνηση πρέπει να δράσει τώρα για να μην κλείσει το εργοστάσιο της Πίτσος»

«Η καταστροφική εξέλιξη του κλεισίματος και της μεταφοράς στην Τουρκία πρέπει να αποτραπεί. Η χώρα μας δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει μια εξαγωγική μονάδα και να προσθέσει εκατοντάδες ανθρώπους στις στατιστικές των ανέργων», τονίζουν σε κοινή τους δήλωση οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛ. Χαρίτσης και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου



«Η σημερινή ανακοίνωση των εργαζομένων για το επικείμενο κλείσιμο του εργοστασίου της Πίτσος είναι μια ακόμα απόδειξη για το  πού οδηγεί η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας: στην ύφεση και στην ανασφάλεια» τονίζουν σε κοινή του δήλωση ο Τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης, και η Τομεάρχη Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Και επισημαίνουν: «Η διαφορά με το πρόσφατο παρελθόν είναι ορατή: Το 2018 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πάλεψε και κατάφερε να δώσει μια πολύτιμη ανάσα ζωής σε μια ιστορική ελληνική βιομηχανία που απασχολεί εκατοντάδες εργαζόμενους.

Η καταστροφική εξέλιξη του κλεισίματος και της μεταφοράς στην Τουρκία πρέπει να αποτραπεί. Η χώρα μας δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει μια εξαγωγική μονάδα και να προσθέσει εκατοντάδες ανθρώπους στις στατιστικές των ανέργων.

Καλούμε την υποτίθεται φιλοεπενδυτική κυβέρνηση, έστω και τώρα, να πράξει το αυτονόητο: να εξασφαλίσει τη συνέχιση της παραγωγής στη μονάδα της Πίτσος και τις θέσεις εργασίας».

* * *

Προς κλείσιμο το εργοστάσιο - Τι αναφέρουν οι εργαζόμενοι, ζητούν συνάντηση με τον Μητσοτάκη

Υπενθυμίζεται ότι το κλείσιμο του εργοστασίου της BSH – πρώην Πίτσος – στον Ρέντη έχει ξεκινήσει, καθώς, όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου, ήδη η εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι θα σταματήσει την παραγωγή στις 31/12/2020, αφήνοντας στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους.

Η ΠΟΕΜ απέστειλε επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Ανάπτυξης και Οικονομικών, ζητώντας τη λήψη πρωτοβουλιών, ώστε να αποτραπεί το κλείσιμο ενός ιστορικού εργοστασίου και μιας από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές μονάδες αυτή τη στιγμή στη χώρα (διαβάστε αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)