to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:40 | 26.06.2013

Πολιτική

Η. Διώτη: «Όσες παροιμίες κι αν ξέρει ο νέος υπουργός Περιβάλλοντος, δεν μπορεί να κρύψει την ζοφερή πραγματικότητα»

Η δήλωση της βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, συντονίστριας της Επιτροπής Ελέγχου Κοινοβουλευτικού Έργου ΥΠΕΚΑ, σχετικά με τις δηλώσεις του νέου υπουργού στην τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου:


Σχετικά με τις δηλώσεις του νέου Υπουργού ΠΕΚΑ στην τελετή παράδοσης-παραλαβής του Υπουργείου

Πολύ σωστά ο καινούριος Υπουργός ΥΠΕΚΑ έκλεισε την χτεσινή ομιλία του κατά την παράδοση και παραλαβή του Υπουργείου, λέγοντας πως δεν πρόκειται να πει τι θα κάνει στο Υπουργείο και δε θα εκθέσει κάποιο σχέδιο. Είναι γεγονός πως κανένα σχέδιο δεν υπήρξε από αυτές τις κυβερνήσεις για το συγκεκριμένο Υπουργείο, πέραν του ξηλώματος κάθε προστατευτικής νομοθεσίας για το περιβάλλον, ούτως ώστε ανεμπόδιστα να εκποιηθεί ο φυσικός πλούτος και τα δημόσια αγαθά της χώρας.

Επίσης, σωστά επεσήμανε ο Υπουργός ότι μόνο εκ των υστέρων θα ανακοινώνει τι έπραξε, διότι είναι στην πολιτική της κυβέρνησης οι αντιδημοκρατικοί αιφνιδιασμοί που σοκάρουν την ελληνική κοινωνία, τόσο ώστε να μην μπορεί να αντιδράσει, όπως, λανθασμένα, πίστευαν ότι θα γίνει και με το θέμα της ΕΡΤ. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο όμως είναι αστείο να υπάρχουν Υπουργοί αυτής της κυβέρνησης, όπως φάνηκε και από άλλα Υπουργεία, που είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία, να μιλάνε για δημοκρατία και πολιτισμό, όπως έκανε ο κ. Μανιάτης.

Επίσης ορθά είπε στην ομιλία του ότι πολλοί τον θεωρούν τον άνθρωπο των Υδρογονανθράκων. Εμείς πιστεύουμε, σε αντίθεση με τον κ. Μανιάτη που καθόλου δεν έθιξε τα ζητήματα της αρμοδιότητάς του, ότι το ΥΠΕΚΑ δεν χρειάζεται έναν άνθρωπο που να βάζει σε εφαρμογή συγκεκριμένα σχέδια, όπως η εξόρυξη υδρογονανθράκων, τα οποία αποτελούν και ενδιαφέρον μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, αλλά χρειάζεται ένα σχέδιο για το φυσικό περιβάλλον που μένει όλο και περισσότερο χωρίς προστασία διότι ξηλώθηκε ήδη η προστατευτική νομοθεσία που υπήρχε, για την χωροταξία που δεν υπάρχει, για το κτηματολόγιο που δεν έγινε ποτέ, για τα νερά που ξεπουλιούνται, για τα δάση που μένουν απροστάτευτα και παραδίδονται σε ιδιώτες, για την βιοποικιλότητα που μόνο στην Ελλάδα είναι άγνωστη λέξη και για μια σειρά αγαθά που είναι περιουσία της ελληνικής κοινωνίας. Βεβαίως, αυτή η κυβέρνηση εκποιεί με θράσος αυτή την περιουσία και καταπατεί και κάθε έννοια νομιμότητας όπως είδαμε και με την υπόθεση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. 

Λέμε στον κ. Μανιάτη ότι όσες παροιμίες κι αν ξέρει δεν μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα που είναι ζοφερή για όλους τους εργαζόμενους, όπως και για το περιβάλλον και τα δημόσια αγαθά, λόγω της πολιτικής της δικής τους και των δανειστών. Εμείς θα φροντίσουμε όσο μπορούμε να ενημερώνουμε τους πολίτες για τις δραστηριότητές τους και θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να μην εκποιηθεί το περιβάλλον και οι φυσικοί πόροι μέχρι να φύγουν, κάτι που ως ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ θα επιδιώξουμε να γίνει σύντομα γι’ αυτή την κυβέρνηση προς όφελος των ανθρώπων, της φύσης και του πολιτισμού.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)