to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:56 | 12.03.2018

Κοινωνία

Η Διώρυγα της Κορίνθου θα αποκατασταθεί άμεσα

Η ολοκλήρωση του έργου θα προχωρήσει κανονικά, αποκλείοντας εναλλακτικές μεθόδους, όπως εκείνη των ελεγχόμενων εκρήξεων.


Ένα σοβαρό θέμα έχει προκύψει μετά την κατολίσθηση τμήματος της Διώρυγας του Ισθμού στις 26 Φεβρουαρίου. Έκτοτε η διέλευση από τον Ισθμό έχει διακοπεί, με όσα προβλήματα αυτό συνεπάγεται.

Η κατολίσθηση ήταν αποτέλεσμα των συνεχών και έντονων βροχοπτώσεων και όπως ενημερώνουν οι υπεύθυνοι δεν είναι αποτέλεσμα τεχνικού προβλήματος, αφού η Διώρυγα συντηρείται τακτικά κάθε Τρίτη. Οπότε πλέον το έργο της τοπικής κατολίσθηση πρέπει να ολοκληρωθεί, ώστε να εκμηδενιστεί το ενδεχόμενο κατάπτωσης των βράχων.

Από την πρώτη στιγμή η διοίκηση της Εταιρείας (της Α.Ε.ΔΙ.Κ) έχει αναλάβει το δύσκολο έργο της αποκατάστασης, με στόχο να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν. Το μοναδικό "θετικό" είναι πως η κατολίσθηση συνέβη σε τουριστικά "νεκρό" χρόνο κι έτσι η Διώρυγα θα έχει αποκατασταθεί πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως τα έργα της αποκατάστασης έχουν ανατεθεί σε τεχνικά κλιμάκια και συμπεριλαμβάνουν εξειδικευμένους εναερίτες εργάτες -δηλαδή ανθρώπους που θα κατεβαίνουν από αέρος και κατά μήκος την Διώρυγα και θα εργάζονται τοπικά εκεί που εντοπίζεται το πρόβλημα- και κατάλληλα εξοπλισμένα συνεργεία, που διαθέτουν τα απαραίτητα μηχανήματα (γερανούς, μπουλντόζες κ.ά.). Με αυτόν τον τρόπο η ολοκλήρωση του έργου θα προχωρήσει κανονικά, αποκλείοντας εναλλακτικές μεθόδους, όπως εκείνη των ελεγχόμενων εκρήξεων.

Σε κάθε περίπτωση, όλα δείχνουν πως η Διώρυγα θα αποκατασταθεί άμεσα και οι ρυθμοί θα επιστρέψουν στο κανονικό τους.


 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)