to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η διολίσθηση προς την Ακροδεξιά

Όσο περισσότερο έδαφος χάνει η κυβέρνηση, τόσο περισσότερο και τόσο πιο ανοιχτά θα στρέφεται στην ακροδεξιά ατζέντα για να επιπλεύσει.


Η παρέμβαση της επιτρόπου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του Συμβουλίου της Ευρώπης, κατά του κυβερνητικού νομοσχεδίου για το προσφυγικό, είναι ντροπιαστική για τη χώρα.

Η επίτροπος επισημαίνει ότι η νομοθετική πρόταση που προωθεί η κυβέρνηση θα έθετε σοβαρά εμπόδια στη δράση των ΜΚΟ που διασώζουν ανθρώπους στη θάλασσα και παρακολουθούν για πιθανές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα σύνορα.

Τέτοιου είδους παρεμβάσεις έχουν καταστεί κατά καιρούς αναγκαίες μόνο απέναντι σε κυβερνήσεις τύπου Σαλβίνι και Όρμπαν και όχι απέναντι σε χώρες που δηλώνουν ότι σέβονται τις Διεθνείς Συμβάσεις για την προστασία των προσφύγων.

Πριν λίγες εβδομάδες, τις ημέρες των μεγάλων πυρκαγιών, ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Ν. Μηταράκης έκανε επίσης διεθνώς ρεζίλι τη χώρα, με τον λεπενικό τρόπο που απάντησε σε Ολλανδέζα ευρωβουλευτή σχετικά με τα μέτρα προστασίας των προσφύγων της Αμυγδαλέζας. Ενώ από προχθές δυναμώνουν σιγά - σιγά οι ευρωπαϊκές αντιδράσεις για την τοποθέτηση ενός τύπου με ανοιχτά ακροδεξιές και ρατσιστικές θέσεις στο πόστο του υπουργού Υγείας.

Η κυβέρνηση έχει μπει σε φάση επιταχυνόμενης φθοράς. Η προσπάθεια του Μητσοτάκη να μαζέψει με τον ανασχηματισμό το στραπάτσο με τις πυρκαγιές έκανε τα πράγματα ακόμα χειρότερα.

Όσο περισσότερο έδαφος χάνει η κυβέρνηση, τόσο περισσότερο και τόσο πιο ανοιχτά θα στρέφεται στην ακροδεξιά ατζέντα για να επιπλεύσει. Και αυτό είναι επικίνδυνο για τη χώρα και τη δημοκρατία. Ο προοδευτικός κόσμος πρέπει να είναι έτοιμος να αντιδράσει αποφασιστικά.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)