to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:32 | 13.11.2014

Κοινωνία

Η διοίκηση της Wind ζητεί υπογραφή συλλογικής σύμβασης με μειώσεις

Το Δ.Σ. των εργαζομένων καλεί σε γενική συνέλευση προκειμένου οι εργαζόμενοι να συζητήσουν τα επόμενα βήματά τους για τη διεκδίκηση υπογραφής συλλογικής σύμβασης εργασίας με ικανοποιητικούς όρους για όλους


Η σχετική ανακοίνωση - κάλεσμα:

ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΑΣ

Η ΔΙΟΙKΗΣΗ ΤΗΣ WIND ΖΗΤΑ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ  ΜΕ ΜΕΙΩΣΕΙΣ

Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με την διεύθυνση ανθρώπινου δυναμικού της εταιρείας, κατέστη σαφές ότι σκοπός της Διοίκησης είναι η μείωση του εργασιακού κόστους που θα προκύψει από τις επιχειρούμενες μειώσεις μισθών, καταργήσεις επιδομάτων και μείωση προσωπικού.

Η Γενική μας Συνέλευση απαίτησε επέκταση του επιδόματος ξένης γλώσσας σε όλα τα τμήματα, η απάντηση ήταν ότι το επίδομα καταργείται για τους νεοπροσλαμβανόμενους και θα μετατραπεί από υποχρεωτική σε οικειοθελή παροχή στους υφιστάμενους εργαζομένους (δηλαδή η Διοίκηση θα έχει το δικαίωμα να το αφαιρέσει ακόμα και πριν τη λήξη της σύμβασης). Απαιτήσαμε να μετατραπούν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου, να καταργηθούν οι εργολάβοι και τα vouchers, αιτήματα που απορρίφθηκαν ασυζητητί. Ενώ, αντίθετα, η πρόσληψη νέων εργαζομένων με μειωμένες αποδοχές (-15% τουλάχιστον) και χωρίς αναγνώριση προϋπηρεσίας θεωρείται από την εταιρεία «κοινωφελές έργο».

Για την WIND, που έχει επενδύσει την τελευταία πενταετία 500 εκ. ευρώ, που προτίθεται να επενδύσει μόνο για τα καταστήματα τουλάχιστον 20 εκ. και βρίσκεται στη 19η θέση των πιο κερδοφόρων EBITDA επιχειρήσεων στην Ελλάδα, είναι μείζονος σημασίας η μείωση του εργασιακού κόστους! Για αυτό και θεωρεί βασικό την  διακοπή των extra ρεπό, παροχές που ανήκουν στην μισθολογική κατηγορία των τμημάτων radio & transmission- τα όποια δεν υπάρχουν πλέον λόγω της μεταφοράς τους στη Victus- και ας αποδίδονται σήμερα μόνο σε μια «χούφτα» εργαζομένων. Για την εταιρεία που πρόκειται σε λίγο καιρό να λανσάρει 4G (σύμφωνα με συνέντευξη του κου Ζαρκαλή στην εφημερίδα «το Βήμα» (http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=642445) και έχει προωθήσει μη δεσμευτική προσφορά για την FORTHNET, είναι πρωτίστως σημαντικό να καθιερωθούν εργαζόμενοι stand by (σε περίπτωση απεργίας) ώστε να μην διακοπεί η λειτουργία των εργασιών της, παρά να δημιουργήσει ένα εργασιακό περιβάλλον τέτοιο, που να μην χρειάζεται να γίνονται απεργίες. Γι’ αυτό, η Διοίκηση της WIND έστειλε την Τετάρτη 5/11 εξώδικη πρόσκληση προς το σωματείο για να καθοριστεί το λεγόμενο «προσωπικό ασφαλείας» κατά τη διάρκεια των απεργιών.

Η Διοίκηση της WIND «θέλει» αγώνες που να μην επηρεάζουν την ομαλή λειτουργία της επιχείρησης, δηλαδή θέλει αγώνες που δεν θα της δημιουργούν κόστος. Τέτοιοι «αγώνες» όμως δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα για εμάς τους εργαζόμενους στην WIND. Γι’ αυτό πρέπει με κάθε τρόπο να εναντιωθούμε στο χαρακτηρισμό της WIND ως εταιρίας «κοινής ωφέλειας» και προσωπικού απεργοσπασίας που η διοίκηση της WIND το βαφτίζει «προσωπικό ασφαλείας».

Το δικαίωμά μας στην στάση εργασίας και στην απεργία είναι τα εργαλεία μας για να έχουμε επιτυχίες στους αγώνες μας και δεν πρέπει να τα χαρίσουμε.

Επενδύουμε σε σεμινάρια τύπου lego (!) αλλά δεν επενδύουμε στους εργαζομένους μας. Προσπαθούν να μας εμπνεύσουν την αξία της ομαδικότητας, αλλά θέλουν να δημιουργήσουν υπαλλήλους δύο (και περισσότερων) ταχυτήτων. Μας μίλησε η κα Τσίτουρα για την αξία της εμπειρίας και τεχνογνωσίας που διέπει το εργατικό δυναμικό της WIND, αλλά απολύει εργαζομένους με πολυετή προϋπηρεσία και καλύπτει τα κενά με δανεικούς εργαζομένους, ακόμα και με εργαζομένους με voucher με τους χειρότερους εργασιακούς όρους!!

Συνάδελφοι,

Ούτε ένα βήμα πίσω από τις αποφάσεις της Γενικής μας Συνέλευσης. Απαιτούμε την διασφάλιση μισθών, δικαιωμάτων και θέσεων εργασίας, τα οποία τίθενται σε κίνδυνο από τις πρακτικές της διοίκησης. Για την επίτευξη του στόχου μας, θα χρειαστεί η συμβολή και συμμετοχή όλων μας. Στα πλαίσια αυτά σας καλούμε στην Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 13/11/2014, 17.00 στο εστιατόριο της Λεωφ. Αθηνών για να συζητήσουμε τα επόμενα βήματά μας για τη διεκδίκηση υπογραφής συλλογικής σύμβασης εργασίας με ικανοποιητικούς όρους για όλους. 

Όλοι στη Γενική Συνέλευση

Πέμπτη 13/11/2014, 17.00, Εστιατόριο της Λεωφ. Αθηνών

Το Δ.Σ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)