to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:34 | 27.07.2022

Πολιτική

«Η Διοίκηση Πατούλη βλάπτει σοβαρά τη Δημοκρατία»: Παρωδία η πρώτη μεικτή συνεδρίαση του ΠΣ

Παρωδία η πρώτη μεικτή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου - Ύβρεις και χυδαιότητες της Διοίκησης και των ακροδεξιών δεκανικιών της, καταγγέλλει η Δύναμη Ζωής - Αποχώρησε η Δημοκρατική Αντιπολίτευση


Σε μέσο αποφυγής του διαλόγου και της κριτικής και ουσιαστικά εκφυλισμού του θεσμού του Περιφερειακού Συμβουλίου και της τοπικής Δημοκρατίας μετατρέπει η Διοίκηση Πατούλη τις νέες διατάξεις για τον τρόπο συνεδρίασης των Περιφερειακών Συμβουλίων, που ψηφίστηκαν με τροπολογία του Υπουργού Εσωτερικών Μ. Βοριδη.

Σύμφωνα με τη Δύναμη Ζωής, υπήρξε δήλωση που υπογράφουν όλες οι παρατάξεις της δημοκρατικής αντιπολίτευσης, η οποία έχει ως εξής: «Στην πρώτη μεικτή (δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου η παράταξη του Γ. Πατούλη και τα δεκανίκια της (παράταξη Θ. Τζήμερου, Ελληνική Αυγή και οι σύμβουλοι που έχουν συμπράξει μαζί τους) αποφάσισαν να συμμετέχουν άπαντες δια τηλεδιάσκεψης, με αποτέλεσμα να υπάρξει η εξής τραγική, για την ποιότητα της Δημοκρατίας μας, εικόνα: η αντιπολίτευση να είναι στα έδρανα προκειμένου να συζητήσει τα θέματα και η πλειοψηφία να κρύβεται πίσω από τάμπλετ και pc με το πρόσχημα της πανδημίας!

Η αντιδημοκρατική εκτροπή σφραγίστηκε από τη χυδαιότητα και τις ύβρεις των ακροδεξιών δεκανικιών του Γ. Πατούλη κατά των περιφερειακών συμβούλων της Δημοκρατικής Αντιπολίτευσης με την ανοχή του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Ο ευτελισμός του θεσμού εκθέτει τη Διοίκηση Πατούλη, αποκαλύπτοντας ξανά το πώς αντιμετωπίζει την Τοπική Αυτοδιοίκηση: υποχείριο της κεντρικής εξουσίας, στην υπηρεσία των συμφερόντων που προωθούν, χωρίς λογοδοσία, χωρίς κοινωνικό έλεγχο.

Με την αποχώρησή μας, σύσσωμη η Δημοκρατική  Αντιπολίτευση, επιλέξαμε να μη νομιμοποιήσουμε αυτή την καταφανώς μη νόμιμη και κατάφωρα αντιδημοκρατική διαδικασία».
 

Λαϊκή Συσπείρωση: Συστηματική υποβάθμιση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Ούτε ένας σύμβουλος της Διοίκησης δεν παραβρέθηκε δια ζώσης στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά τη συστηματική υποβάθμιση του Περιφερειακού Συμβούλιου Αττικής από τη στηριζόμενη από την κυβέρνηση, διοίκηση Πατούλη με πρόσχημα την προστασία από την πανδημία. Στις 27 Ιουλίου είχε καθοριστεί ...υβριδική (μεικτή) συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου. συμφωνά με τη νέα ...πρόνοια της κυβέρνησης.

Στην δια ζώσης συνεδρίαση δεν συμμετείχε κανένας Σύμβουλος της Διοίκησης, ούτε οι Αντιπεριφερειάρχες, ούτε καν οι εισηγητές των θεμάτων. Το συνολικό σκορ ήταν 32 σύμβουλοι παρόντες και 48 συνδεδεμένοι. Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης κατήγγειλαν τον εκφυλισμό της διαδικασίας και αποχώρησαν ως μια ελάχιστη πράξη διαμαρτυρίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)