to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:58 | 07.10.2021

Πολιτική

Η Διοίκηση Πατούλη απέναντι στην καταδίκη του νεοναζισμού – Απέρριψε κοινό Ψήφισμα της Αντιπολίτευσης

Οι μάσκες έπεσαν στη Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου χθες. Με ακέραιη ευθύνη της Διοίκησης Πατούλη, που κινήθηκε στον αντίποδα άλλων, πολιτικά ομογάλακτων Περιφερειακών Διοικήσεων, όπως της Κεντρικής Μακεδονίας ή της Δυτικής Ελλάδας που υιοθέτησαν σχετικά Ψηφίσματα, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής απέρριψε κοινό Ψήφισμα που καταδικάζει την πρόσφατη νεοναζιστική βία, έναν χρόνο από την ιστορική καταδικαστική απόφαση της Χρυσής Αυγής ως εγκληματική οργάνωση


Το Ψήφισμα, που πρότεινε η Δύναμη Ζωής, αποδεχόμενη την προσθήκη της τελευταίας παραγράφου από την Λαϊκή Συσπείρωση, και που έγινε δεκτό από όλη τη δημοκρατική αντιπολίτευση, απορρίφθηκε με τις ψήφους των Συμβούλων της Παράταξης Πατούλη και των συμβούλων της Παράταξης που στήριξε η Χρυσή Αυγή. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 48 – 48.

Έγινε έτσι σαφές ότι η Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής, σε μια περίοδο που επιβάλλεται ενότητα κατά της απειλής του φασισμού, επιλέγει να διχάσει τους πολίτες, ακυρώνοντας στην πράξη την πιο κρίσιμη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εκείνη της διασφάλισης της συνοχής των τοπικών κοινωνιών. Ο Περιφερειάρχης, αν και τελεί Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ακυρώνει τη δημοκρατική και κοινωνική αποστολή της Περιφέρειας. Βάζει πάνω από τον αγώνα κατά του νεοναζισμού, πάνω από τον αγώνα για τη Δημοκρατία, τα μικροπαραταξιακά οφέλη, διαγράφοντας την Ιστορία και περιφρονώντας το βαρύ τίμημα που πλήρωσε η πατρίδα μας από τους ναζί κατακτητές.

Για άλλη μία φορά η Διοίκηση Πατούλη έδειξε ότι βρίσκεται σε σχέση πλήρους συμπόρευσης με τα ακροδεξιά δεκανίκια των δήθεν “ανεξαρτητοποιημένων” περιφερειακών συμβούλων της Χ.Α. Οι αόριστες αναφορές της Διοίκησης στην καταδίκη της βίας, με την επίκληση του… περσινού ψηφίσματος του ΠΕ.ΣΥ, επιβεβαίωσαν τη συμμαχία της με την ακροδεξιά.

Η χθεσινή Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου κατέδειξε την κόκκινη γραμμή που χωρίζει τις δημοκρατικές Παρατάξεις από εκείνες που ανέχονται το αυγό του φιδιού, επιχειρώντας ανιστόρητες εξομοιώσεις, αγνοώντας ηθελημένα τον αποδεδειγμένο εγκληματικό χαρακτήρα των νεοναζί, όπως αποφάσισε πριν ένα χρόνο η Δικαιοσύνη.

Ας πορεύεται η Διοίκηση της Περιφέρειας με τους “συμμάχους” της. Ντροπή και πάλι ντροπή.

Η Πρόταση Ψηφίσματος που καταψήφισε η Διοίκηση της Περιφέρειας


Αύριο κλείνει ένας χρόνος από την ιστορική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου που καταδίκασε την Χρυσή Αυγή ως εγκληματική οργάνωση καθώς και στελέχη της για τη διεύθυνση και τον συντονισμό των δολοφονικών της ενεργειών.


Σήμερα ο νεοναζισμος προσπαθεί να ξανασηκώσει κεφάλι.

Οι πρόσφατες επιθέσεις νεοναζί κατά αντιφασιστών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα δεν είναι τυχαίες ή περιστασιακές. Αποτελούν συντονισμένη απόπειρα επιστροφής των νεοναζί.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση, η Περιφέρεια Αττικής έχουν χρέος να βρεθούν στο πλευρό των δημοκρατικών πολιτών, των αντιφασιστών, της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπολιτών μας. Αυτό επιβάλλουν οι βαθιές δημοκρατικές παραδόσεις, οι οποίες συνδέονται άρρηκτα με τη Δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν περιθώρια για ολιγωρία, μικροκομματισμούς ή προσωπικές στρατηγικές.

Η πατρίδα μας πριν από 80 χρόνια, στον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο, γνώρισε καλά τον ιταλικό φασισμό και τον γερμανικό ναζισμό πληρώνοντας βαρύ φόρο αίματος με εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, τραυματίες, καμένα χωριά και λεηλασία του εθνικού πλούτου.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής οφείλει να δηλώσει παρών στον αγώνα διαρκείας κατά των νεοναζί, καταδικάζοντας απερίφραστα τις πρόσφατες επιθέσεις των νεοναζί και στηρίζοντας το αντιφασιστικό μέτωπο, χωρίς αοριστίες και αστερίσκους.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, εκφράζει την αντίθεσή του στη συνέχιση της συμμετοχής της Παράταξης και όσων εκλέχθηκαν με αυτό το συνδυασμό, στο Περιφερειακό Συμβούλιο.
Ζητά από την Κυβέρνηση και συγκεκριμένα το Υπουργείο Εσωτερικών ν’ αναλάβουν νομοθετική πρωτοβουλία για την αποπομπή ή αναστολή της συμμετοχής της παραπάνω Περιφερειακής Παράταξης και των μελών της από το Περιφερειακό Συμβούλιο, που αποτελεί τον “αυτοδιοικητικό βραχίονα” του «Λαϊκού Συνδέσμου-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)