to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:00 | 21.09.2018

Κοινωνία

«Η δημοτική αρχή Ιλίου αρνήθηκε ψήφισμα καταδίκης της φασιστικής επίθεσης στο Πέραμα»

Η καταγγελία της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για την άρνηση της Δημοτικής Αρχής του Ιλίου να θέσει σε ψηφοφορία και να υιοθετηθεί το ψήφισμα καταδίκης της φασιστικής επίθεσης που δέχτηκε μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ


Αναλυτικά η καταγγελία για την άρνηση της Δημοτικής Αρχής του Ιλίου να θέσει σε ψηφοφορία και να υιοθετηθεί το ψήφισμα καταδίκης της φασιστικής επίθεσης που δέχτηκε μέλος της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ:

«Το Σάββατο 15/9/2018, μέλος της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ δέχθηκε δολοφονική επίθεση στην περιοχή του Περάματος έπειτα από ενέδρα που του έστησε ομάδα νεοναζί λίγες ώρες πριν την αντιφασιστική συναυλία για την επέτειο 5 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Η οργανωμένη φασιστική επίθεση είχε ως αποτέλεσμα την πρόκληση σοβαρών τραυμάτων και την μεταφορά του θύματος στο νοσοκομείο.

Με αφορμή το παραπάνω περιστατικό η δημοτική κίνηση Ιλίου «Αλληλέγγυα Πόλη», κατά την διάρκεια της τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20/9/2018, κατέθεσε ψήφισμα καταδίκης της συγκεκριμένης δολοφονικής επίθεσης και των φασιστικών πρακτικών στο σύνολό τους.

Ο δήμαρχος Ιλίου, Νίκος Ζενέτος και η δημοτική αρχή αρνήθηκαν την εισαγωγή του ψηφίσματος στη συνεδρίαση και την υιοθέτησή του!

Ως νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ιλίου καταγγέλλουμε τη δημοτική αρχή και προσωπικά τον δήμαρχο Ιλίου, Νίκο Ζενέτο, για αυτήν την ακατανόητη στάση. Τέτοιες συμπεριφορές αποτελούν πρόκληση για όλες και όλους εμάς που δίνουμε καθημερινά τον αγώνα ενάντια στο φασισμό σε κάθε κοινωνικό χώρο. 

Σε μία περίοδο που η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή δικάζεται με την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και ο φασισμός προσπαθεί με κάθε τρόπο να ξανασηκώσει κεφάλι, ο δήμαρχος της πόλης μας αρνείται να αποδεχθεί έστω ένα ψήφισμα καταδίκης. 

Αντιλαμβανόμαστε ως ελάχιστο καθήκον των αιρετών εκπροσώπων των πολιτών την σαφή, απερίφραστη και ισχυρή καταδίκη και την ξεκάθαρη δημόσια τοποθέτηση απέναντι σε κάθε είδους φασιστικές πρακτικές.

Ο αντιφασιστικός αγώνας είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας. Είναι μία διαρκής και καθημερινή μάχη που οφείλουμε να δώσουμε στις γειτονιές μας, στα σχολεία μας, στις σχολές μας, στους χώρους εργασίας μας.

Εμείς θα συνεχίσουμε στο δρόμο αυτό. 

Καμία ανοχή στον φασισμό».

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)