to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η δημοκρατία τραβάει την κατηφόρα

Είναι γεγονός πως όταν η κατάσταση ζορίζει για κάποιους, τότε καταφεύγουν στην εύκολη λύση τού να αντιμετωπίζουν τον πολίτη ως «ασθενή»


Είναι προφανές ότι η απαγόρευση συγκεντρώσεων "καθ’ άπασαν την επικράτεια" που συναποφάσισαν Μαξίμου και Χρυσοχοΐδης γίνεται για υγειονομικούς λόγους. Δεν είναι δα η πρώτη φορά που ο ασθενής θα πρέπει να υποστεί κάποιους περιορισμούς, είτε για να βγει αρτιμελής από το χειρουργείο είτε για να γλιτώσει την εντατική και τη διασωλήνωση.

Είναι γεγονός πως όταν η κατάσταση ζορίζει για κάποιους, τότε καταφεύγουν στην εύκολη λύση τού να αντιμετωπίζουν τον πολίτη ως «ασθενή» τον οποίο «εάν ο χειρουργός δεν προσδέσει κατά την διάρκειαν της εγχειρήσεως, υπάρχει περίπτωσις, αντί διά της εγχειρήσεως να του χαρίσει την αποκατάστασιν της υγείας, να τον οδηγήσει εις τον θάνατον». Για το καλό μας γίνονται όλα. Για την υγεία μας αποφασίζουν και διατάζουν την απαγόρευση των συναθροίσεων, των διαμαρτυριών και των διαδηλώσεων. Μην πάει το μυαλό σας στο κακό.

Γι’ αυτό αφήστε τις γκρίνιες και τις διαμαρτυρίες περί ελλείμματος δημοκρατίας και ελευθερίας και να θυμάστε αυτό που μας έλεγαν κάποτε, πως «οι περιορισμοί είναι το δέσιμο του ασθενούς επί της κλίνης για να υποστεί ακινδύνως την εγχείρησιν».

Η μόνη διαφορά με τότε είναι πως σήμερα υπάρχουν και οι κλακαδόροι του Μαξίμου, που σπεύδουν να ενημερώσουν τους «ασθενείς» πως δεν έχουμε να κάνουμε με περιορισμούς αλλά με μια άκρως δημοκρατική κυβέρνηση, που χαλαρώνει τα μέτρα, αφού πλέον στη χώρα μας δεν απαγορεύονται οι συγκεντρώσεις άνω των 100 ατόμων αλλά επιτρέπονται οι συναθροίσεις κάτω των 100 ατόμων.

Και κάπως έτσι η δημοκρατία στη χώρα θα τραβάει την κατηφόρα, ο ασθενής θα δένεται όλο και πιο σφιχτά επί της χειρουργικής κλίνης κι εμείς θα μαθαίνουμε να λέμε και ευχαριστώ στους κομπογιαννίτες που παίζουν με την υγεία και τα δικαιώματά μας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)