to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:59 | 08.05.2021

Πολιτική

Η δημιουργική στατιστική του Κ. Πιερρακάκη

«Εξαιρετικά δημιουργικός» αποδείχθηκε ο υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κ. Πιερρακάκης, αθροίζοντας τον αριθμό των εμβολιασθέντων με αυτόν όσων έχουν προγραμματίσει ραντεβού για εμβολιασμό


Βιάζεται να αποδείξει η κυβέρνηση ότι ο εμβολιασμός των πολιτών προχωρά με ταχείς ρυθμούς.

Πράγματι, μέσω του εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού μπορεί να επιτευχθεί η ανοσία ενάντια στην Covid19. Ωστόσο, αυτός ο πολυπόθητος στόχος δεν δικαιολογεί τα «δημιουργικά μαθηματικά», ειδικά από την ίδια την κυβέρνηση.

Την ίδια στιγμή που έχει ανοίξει ευρέως ο διάλογος για την άρση της πατέντας των εμβολίων κατά του κορωνοϊού, ο υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κ. Πιερρακάκης ευαγγελίζεται πως περισσότεροι από τέσσερα εκατομύρια πολίτες έχουν εμβολιαστεί ή έχουν προγραμματίσει το ραντεβού τους για τον εμβολιασμό τους. Με  άλλα λόγια, αθροίζει τον αριθμό των εμβολιασθέντων με όσων πολιτών έχουν ορίσει το ραντεβού τους και πρόκειται να εμβολιαστούν το επόμενο διάστημα. Απογφεύγοντας την συζήτηση για την άρση της πατέντας, ο υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης καταφεύγει σε στην αναπαραγωγή ψεμάτων. 

«Συνολικά, περισσότεροι από τέσσερα εκατομμύρια πολίτες έχουν ήδη εμβολιαστεί ή έχουν προγραμματίσει τα ραντεβού τους» ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης με μήνυμά του στο Twitter.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και η Βάνα Παπαευαγγέλου παραπληροφόρησαν τους πολίτες σχετικά με τον αριθμό των εμβολιασμών.

Την «δημιουργικότητα» του Κ. Πιερρακάκη σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Ν. Ηλίοπουλος, ο οποίος σημείωσε: 

«Για να αποφύγει τη συζήτηση για τις πατέντες η κυβέρνηση αναπαράγει ψέματα ακόμα και για τον αριθμό των πολιτών που έχουν εμβολιαστεί.

Μετά τον κ. Μητσοτάκη που μίλησε ψευδώς για 3 εκ. πολίτες η δήλωση του κ. Πιερρακάκη, που αθροίζει εμβολιάσμους με προγραμματισμένα ραντεβού, αποτελεί σύγχρονο μνημείο δημιουργικής λογιστικής»

Η πραγματικότητα πίσω από όσα ανέφερε ο Κ. Πιερρακάκης: 

Σε περίπου 4,5 εκατομμύρια ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα ραντεβού που κλείστηκαν από σήμερα Σάββατο μέχρι τον Ιούλιο, ενώ τα στοιχεία φέρνουν πρώτους τους πολίτες 50-54 ετών που είτε πραγματοποίησαν την 1η δόση εμβολιασμού κατά της Covid-19 ή προχώρησαν σε προγραμματισμένο ραντεβού καταγράφοντας 316.275 εμβολιασμούς ή ραντεβού.

Η ηλικιακή ομάδα που ακολουθεί είναι των 45-49 ετών με 300.476 εμβολιασμούς ή προγραμματισμένα ραντεβού. Όσον αφορά στους πολίτες που είτε ήδη εμβολιάστηκαν, είτε έκλεισαν ραντεβού ξεπέρασαν τα 4 εκατομμύρια, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης σε ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία μέχρι την Παρασκευή το βράδυ, έχουν γίνει 2.391.526 εμβολιασμοί της 1ης δόσης και 1.143.686 εμβολιασμοί της 2ης δόσης, ενώ κι ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων ραντεβού είναι υψηλός, καθώς από το Σάββατο 8 Μαΐου μέχρι τον Ιούλιο, φτάνει τα περίπου 4,5 εκατομμύρια (4.442.229).

Διαβάστε αναλυτικά εδώ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)