to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η δημαγωγία έχει και όρια, κ. Μητσοτάκη

Το μόνο που δεν πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης στο υβρεολόγιο του κατά της κυβέρνησης με τις τόσες ανυπόστατες κατηγορίες, είναι ότι θα προχωρήσει σε μηνύσεις, αγωγές και εξεταστική επιτροπή εναντίον του Αλέξη Τσίπρα και παντός υπευθύνου στο Μαξίμου και στον ΣΥΡΙΖΑ για ...παραβίαση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων του Πολ Τόμσεν.


Αντιγράφω από την επίσημη ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας, τη χθεσινή δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τις γνωστές συνομιλίες των «υπεύθυνων για την σωτηρία της Ελλάδας» στελεχών του ΔΝΤ, Πολ Τόμσεν- Ντέλιας Βελκουλέσκου: «Οι όποιες εσωτερικές διαφορές μεταξύ των θεσμών είναι γνωστές σε όλους (...) Δεν μπορούν την ίδια στιγμή όμως να αποτελούν άλλοθι για τη δραματοποίηση της διαπραγμάτευσης. Ας σταματήσει ο κ. Τσίπρας να ανακαλύπτει εξωτερικούς εχθρούς για να δικαιολογεί τη δικιά του ανικανότητα (...) Προειδοποιώ την Κυβέρνηση να μην διαχειρίζεται το κρίσιμο αυτό ζήτημα με όρους επικοινωνίας. Δεν αντέχει η Ελλάδα να ξαναζήσει το περσινό φιάσκο (...) Και κάτι τελευταίο: Η Κυβέρνηση οφείλει να εγγυηθεί την ασφάλεια και το απόρρητο των επικοινωνιών. Κανείς δεν ξέρει ποιος και γιατί υπέκλεψε τη συγκεκριμένη συνομιλία. Αλλά στο κρίσιμο αυτό ζήτημα δεν είναι δυνατόν να υπάρχει καμία σκιά».

Τι διαπιστώνει κανείς στο λόγο του προέδρου της Ν.Δ; Πρώτον, ότι του φαίνονται γνωστά όσα γίνονται στα μαγειρεία των Θεσμών και των δανειστών και φυσικά και εκείνος ...πάντοτε τα ήξερε. Δεύτερον, ότι στο εξωτερικό, δεν υπάρχει αντίπαλος. Εννοεί δηλαδή στα κέντρα εξουσίας της κάθε ισχυρής χώρας της Ευρώπης, στις ΗΠΑ, στη Ρωσία, στην Τουρκία κ.λπ, καθώς και στο ΔΝΤ. τη γραφειοκρατία της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στην ΕΚΤ, στην τραπεζοκρατία, στο ΝΑΤΟ, στην ομάδα των ακροδεξιών κρατών Βίζενγκραντ, δεν πρέπει να αναζητούνται εκεί εχθροί, ούτε και ευθύνες. Είναι όλοι τους αθώοι και μοναδικός ένοχος, κατά τον κ. Μητσοτάκη, για τα πάντα στην Ελλάδα είναι ο «ανίκανος» Αλέξης Τσίπρας. Και τρίτον, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας διαχειρίζονται «επικοινωνιακά» τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και το κουαρτέτο για να αντιμετωπιστεί η χρεοκοπία της χώρας μας του 2009. Δηλαδή, δεν αντιμετωπίζει τις συμφωνίες με σοβαρότητα (όπως λ.χ. ο Αδωνις, ο Σαμαράς,  ο Χαρδούβελης, ο Στουρνάρας κ.λπ), αλλά με κόλπα και επικοινωνιακά τεχνάσματα. Προφανώς, ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί επικοινωνιακό τρικ τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες των δύο στελεχών του ΔΝΤ, όπου αποδεικνύεται η προετοιμασία νέας οικονομικής ασφυξίας εναντίον της Ελλάδας και ένα νέο αδιέξοδο με τραγικές συνέπειες για το λαό μας. Και όχι μόνο αντιλαμβάνεται ο  κ. Μητσοτάκης ως επικοινωνιακό κόλπο με ύποπτο περιεχόμενο τη διαρροή των Wikileaks με την υπογραφή μάλιστα του Julian Assange, «IMF Internal Meeting Predicts Greek 'Disaster', Threatens to Leave Troika» (https://wikileaks.org/imf-internal-20160319/),  αλλά θεωρεί πως αποτελεί και προϊόν υποκλοπής...

Το μόνο που δεν πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης στο υβρεολόγιο του κατά της κυβέρνησης με τις τόσες ανυπόστατες κατηγορίες, είναι ότι θα προχωρήσει σε μηνύσεις, αγωγές και εξεταστική επιτροπή εναντίον του Αλέξη Τσίπρα και παντός υπευθύνου στο Μαξίμου και στον ΣΥΡΙΖΑ για ...παραβίαση ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων του Πολ Τόμσεν.

Κρίμα νέε αρχηγέ της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως που μας πλασαρίστηκες ως υπερασπιστής του ορθού λόγου και των εθνικών συμφερόντων. Ο Αδωνις σε έχει κάνει ίδιο μ' αυτόν.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)