to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:06 | 22.01.2019

Αυτοδιοίκηση

Η δήλωση του Κ. Μπακογιάννη προκαλεί την αντίδραση της Ένωσης Γονέων στα Πατήσια (βίντεο)

Με έκπληξη ακούσαμε σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη υποψήφιου Δήμαρχου Αθήνας, αναφορά άστοχη και απαξιωτική για την περιοχή μας κι όσους κι όσες μένουμε εδώ, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Γονέων 5ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας


«Έχουμε φτάσει για παράδειγμα στο σημείο, στα Άνω Πατήσια τα φροντιστήρια να κλείνουν η ώρα 8, επειδή οι γονείς φοβούνται ν' αφήσουν τα παιδιά τους να περπατήσουν…» δήλωσε ο Κ. Μπακογιάννης στη συνέντευξή του στην ΕΡΤ και τον Πάνο Χαρίτο, προκαλώντας την αντίδραση της Ένωσης Γονέων 5ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας.

 

Η ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων 5ης Δημοτικής Κοινότητας Αθήνας αναφέρει:

Με έκπληξη ακούσαμε σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη υποψήφιου Δήμαρχου Αθήνας, αναφορά άστοχη και απαξιωτική για την περιοχή μας κι όσους κι όσες μένουμε εδώ.

«… έχουμε φτάσει για παράδειγμα στο σημείο, στα Άνω Πατήσια τα φροντιστήρια να κλείνουν η ώρα 8 επειδή οι γονείς φοβούνται ν΄αφήσουν τα παιδιά τους να περπατήσουν…»

Έλλειψη πληροφόρησης; Αστοχία; Αλήθεια πάντως όχι.

Ζούμε στις γειτονιές μας και γνωρίζουμε τα προβλήματα. Τα Άνω Πατήσια ειδικά, είναι τόπος συνάντησης δικής μας και των παιδιών μας, μια περιοχή που σφύζει από ζωή.

Προβλήματα υπάρχουν και μάλιστα πολλά: η ελλιπής συντήρηση και οι αδικαιολόγητα μεγάλες καθυστερήσεις πληρωμών των καθαριστριών των σχολείων –ευθύνη του Δήμου-, οι αφρόντιστοι ελεύθεροι χώροι, ο πλημμελής φωτισμός των δημόσιων χώρων. Και φυσικά οι ανεπαρκέστατες κοινωνικές υποδομές του Δήμου της Αθήνας.

Ας ασχοληθεί ο κάθε υποψήφιος Δήμαρχος με αυτά που αποτελούν βασικές παραμέτρους της ποιότητας της καθημερινότητας μας, γονιών και μαθητόκοσμου.

Καλούμε κάθε καλοπροαίρετο υποψήφιο, να συζητήσει με την Ένωση για τα σοβαρά, μικρά και μεγάλα ζητήματα της 5ης Δημοτικής Κοινότητας. Χωρίς αγκυλώσεις και φοβικές προσεγγίσεις.

Γιατί για μας, όσες κι όσους ενδιαφερόμαστε για το Δημόσιο σχολείο και τους Δημόσιους ελεύθερους χώρους και συμμετέχουμε ενεργά στις πλούσιες και πολύπλευρες δραστηριότητες των Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων, είναι ο απροκατάληπτος διάλογος και η Αλληλεγγύη αυτά που προέχουν.

Η επίμαχη δήλωση:

Ν. Ηλιόπουλος: Η Ένωση Γονέων της περιοχής έδωσε την καλύτερη απάντηση στον Μπακογιάννη

Όπως αναφέρει ο Νάσος Ηλιόπουλος σε ανάρτησή του στα social media:

Ο κύριος Μπακογιάννης στη συνέντευξη του στην ΕΡΤ την προηγούμενη εβδομάδα, δυσφήμισε μια ολόκληρη γειτονιά λέγοντας πως στα Άνω Πατήσια τα φροντιστήρια κλείνουν στις 8 επειδή οι γονείς φοβούνται ν΄αφήσουν τα παιδιά τους να περπατήσουν. 

Την καλύτερη απάντηση την έλαβε από την ίδια την Ένωση Γονέων της περιοχής, που με ανακοίνωση της χαρακτήρισε τις δηλώσεις άστοχες και αναληθείς. 

Τα Άνω Πατήσια, αντιμετωπίζουν στην πραγματικότητα μια σειρά προβλήματα που έχουν να κάνουν με τους ελεύθερους χώρους, τον φωτισμό, τα αντιπλημμυρικά έργα και συνολικά τις υποδομές. 

Η 5η κοινότητα όμως έχει και μεγάλη δράση αλληλεγγύης μέσα από δομές όπως το κοινωνικό φαρμακείο και οι δράσεις της τοπικής ΕΛΜΕ. Είναι μια κοινότητα που ο φόβος δεν νίκησε, ακόμα και μέσα στα δύσκολα χρόνια της κρίσης. Το να δυσφημούμε ολόκληρες γειτονίες πιστεύοντας ότι με αυτόν τον τρόπο προωθούμε την στενή μας προεκλογική ατζέντα δείχνει άγνοια και ιδεοληψία. Δεν μπορούμε να συζητήσουμε έτσι για την επόμενη μέρα της Αθήνας. 

Ας μιλήσουμε λοιπόν προγραμματικά και συγκεκριμένα. Τα προβλήματα και οι ανησυχίες των κατοίκων της Αθήνας, δεν υπαγορεύονται από κανέναν "ειδικό" και κανένα επιτελείο μέσα σε κλειστά γραφεία, αλλά διαπιστώνονται περπατώντας τις γειτονιές και συζητώντας με τους ανθρώπους.

2019 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)