to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:36 | 20.09.2013

Πολιτική

Η δικομματική καταργεί 2.000 οργανικές θέσεις εκτελώντας «συμβόλαιο θανάτου»

Η κυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ δείχνοντας το ανάλγητο κοινωνικό της πρόσωπο συνεχίζει να υλοποιεί τα «συμβόλαια θανάτου» που έχει υπογράψει με την τρόικα, τονίζει σε ανακοίνωσή του το τμ. Δημόσιας Διοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ, και προσθέτει:


 Με την υπογραφή των Κ.Υ.Α. για κατάργηση 2.000 οργανικών θέσεων στο στενό πυρήνα του κράτους, στις κεντρικές υπηρεσίες των Υπουργείων, προχωρά ακάθεκτη στη δρομολόγηση των μνημονιακών δεσμεύσεων που έχει αναλάβει για απολύσεις χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων.

Τα περί αξιοκρατικών διαδικασιών, εκσυγχρονισμού του κράτους κλπ φληναφήματα που προβάλλουν ως «επιχειρήματα» είναι παντελώς έωλα και ψευδή. Το κλείσιμο και οι αυθαίρετες, χωρίς καμία επιστημονική βάση και κοινωνική χρησιμότητα, συγχωνεύσεις των δομών του δημοσίου, οι απολύσεις και οι επισφαλείς συνθήκες εργασίας των εργαζομένων, δεν συνιστούν «μεταρρύθμιση» ή «εξορθολογισμό» του δημόσιου τομέα, αλλά πλήρη διάλυση και κατεδάφιση του όποιου εναπομείναντος κοινωνικού κράτους.



Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει τις βάρβαρες, παράνομες και απάνθρωπες πολιτικές που οδηγούν στην απόλυση χιλιάδες συμπολίτες μας δημοσίους υπαλλήλους. Στηρίζει τους αγώνες τους ενάντια στις απολύσεις και τη διάλυση των δημοσίων υπηρεσιών και διαβεβαιώνει ότι θα αποκαταστήσει όλους τους απολυθέντες μέσω των παράνομων και αντισυνταγματικών  πράξεων.



Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι την αναγκαία προοδευτική αναδιάρθρωση που έχει ανάγκη ο δημόσιος τομέας δεν μπορούν και δεν θέλουν να την κάνουν αυτοί που ευθύνονται για τις παθογένειες και δυσλειτουργίες του, αλλά μόνο η κυβέρνηση της Αριστεράς, με κύριο προσανατολισμό την ενίσχυση της κοινωνικής του αποτελεσματικότητας, ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία, τη διαφάνεια, τον κοινωνικό έλεγχο και αξιοκρατία, την αναβάθμιση και ενίσχυσή του ώστε να αποτελέσει βασικό μοχλό για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Σ’ αυτό το πλαίσιο κεντρικό στοιχείο αποτελεί η αναβαθμισμένη θέση και ρόλος των εργαζόμενων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)