to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η διαρκής επιστροφή των Κενταύρων

Τι έχει να πει η ίδια η ΟΝΝΕΔ και η ΝΔ για τη δημοσιοποίηση αυτών των ακροδεξιών αναρτήσεων από τον λογαριασμό του αντιπροέδρου της οργάνωσης; Τις ενθαρρύνει ή θα τις απομονώσει; Για να ξέρουμε τίνος πρωτοπορία είναι η ΟΝΝΕΔ, της Ακροδεξιάς ή της Φιλελεύθερης Παράταξης;


Η ιστορία επαναλαμβάνεται για να επιβεβαιωθεί. Αυτό μόνο θα μπορούσε να είναι ένα πρώτο συμπέρασμα, διαβάζοντας την ανάρτηση του Κώστα Μητσόπουλου σχετικά με την υπόθεση του ηρωικού αγώνα των καθαριστριών. «Δεν φταίει ο αστυνομικός, φταίνε τα καθοδηγούμενα ΜΜΕ και η κοινωνία που βλέπει μόνο ότι της σερβίρουν», γράφει ο Κ. Μητσόπουλος, ενώ συμπληρώνει ειρωνικά ότι «μπορεί να μην έχει λεφτά η Φωτεινή Νικηταρά άλλα ξέρει να πάει στις Βρυξέλλες να κάνει τον χειροκροτητή του Τσίπρα».

Η χλεύη που στοχοποιεί έναν άνθρωπο που αγωνίζεται για τα δικαιώματά του, από έναν νεαρό που πιθανότατα δεν θα γνωρίσει πότε πρόβλημα ανεργίας, δεν γνωρίζει την έννοια του συλλογικού αγώνα και όλη του η παρέμβαση στα πολιτικά πράγματα περιορίζεται σε γκαλά, «φιλικές» ΜΚΟ (στην Θεσσαλονίκη ξέρουν), και σε αναρτήσεις στο Facebook είναι αρκετά αστεία από μόνη της. Το περιστατικό γίνεται ακόμα πιο σοβαρό όταν αυτός ο νεαρός είναι ο αντιπρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και εκθέτει πέρα από προσωπικές, και βαθιά πολιτικές απόψεις του πολιτικού του χώρου.

Τον αντιπρόεδρο της ΟΝΝΕΔ δεν τον απασχολεί το γεγονός ότι η Φωτεινή Νικηταρά ήταν καλεσμένη στις Βρυξέλλες από το Alter Summit. Νομίζει ότι πήγε για διακοπές έχοντας στο μυαλό του τους φίλους του ΔΑΠίτες που ήδη κάνουν αιτήσεις στον Ζαγοράκη για τα δωρεάν ταξίδια που δικαιούται ως Ευρωβουλευτής. Δεν ξέρει φυσικά τι είναι το Alter Summit. Χαρακτηρίζει τη διοργάνωση «εναλλακτική χαζομάρα» και φυσικά τις προσωπικότητες, τις κοινωνικές οργανώσεις και τα μέλη τους που συμμετέχουν σε αυτό. Θα μάθει καλύτερα τι «χαζομάρα» που είναι όταν τέτοιες πρωτοβουλίες ενωθούν σε ένα πανευρωπαϊκό κίνημα Δημοκρατίας και Αλληλεγγύης και κάνουν τέτοιους τύπους παρελθόν από το τιμόνι της Ευρώπης.

Το παραλήρημα του αντιπροέδρου της ΟΝΝΕΔ δεν τελειώνει εδώ όμως. «Όταν δεν έχεις να φας όπως η εν λόγω καθαρίστρια, δεν ασχολείσαι με Alter Summit και εναλλακτικές χαζομάρες». Μάλλον ο  Μητσόπουλος δεν έχει πάρει χαμπάρι τι συμβαίνει. Στα γραφεία της ΟΝΝΕΔ και της ΝΔ δεν βλέπουν τους αγώνες για δημοκρατία που φουντώνουν? Φυσικά και τους βλέπουν μιάς και καθημερινά γνωρίζουν το ξύλο της αρκούδας που πέφτει από τα ΜΑΤ. Όμως όπως προσθέτει ο ίδιος, αυτά είναι τα αποτελέσματα της «των αξιών της Γενιάς του Πολυτεχνείου που δηλητηρίασαν την νεολαία». Μα προφανώς και το πρόβλημα είναι το Πολυτεχνείο. Ειδικά αν είσαι από εκείνος τους Δαπίτες που επί χρόνια κρεμούν στα στέκια σχολών (βλ. ΤΕΦΑΑ) κάδρα με τον Παπαδόπουλο ή τον φλεγόμενο φοινικα, ή ακόμη και αν ήσουν στη δεκαετία του '80, ένας από τους Κένταυρους της ΟΝΝΕΔ που με παλούκια έκαναν πολιτική. Τα καταδικάζει αυτά ο Κώστας Μητσόπουλος;

Η διαρκής επιστροφή των Κεντάυρων εν έτει 2014 δεν χρειάζεται όμως παλούκια. Αρκούν οι αναρτήσεις στο Facebook, το φλερτ με τη χρυσαυγίτικη ρητορική και η πίστη στην Πατρίδα. Τη μεγάλη πατρίδα, αυτή που φτάνει μέχρι τη Μ. Ανατολή, όχι την τωρινή. Ε, και αν ξεφύγει και καμία φωτογραφία με την Αγία Σοφία και έλληνες τσολιάδες να παρελαύνουν από κάτω, ελληνικά F-16 να πετούν ψηλά και όλα αυτά υπό τον τίτλο «Να αντικρίσω αυτή την εικόνα και τι στον κόσμο», δεν πειράζει. Με καλύπτει πολιτικά ο πρωθυπουργός.

Χτες συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από τον θάνατο του Μάνου Χατζιδάκη. Ο ίδιος στο φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ το 1983, την εποχή των κενταύρων ντε, είχε αποχωρήσει πριν καν εμφανιστεί και είχε ξεφτιλήσει την νεολαία που τότε συμμετείχε τότε ο Αντώνης Σαμαράς λέγοντας την «νεολαία αναψυκτηρίου». Από τότε πέρασαν 31 χρόνια, και όμως η νεολαία της ΝΔ, τα φυντάνια που έχουν στην ηγεσία άλλα και η βάση που τα εκλέγει παραμένουν στο ίδιο μήκος κύματος και διαρκώς εκτός κοινωνίας.

Τι έχει να πει η ίδια η ΟΝΝΕΔ και η ΝΔ για την δημοσιοποίηση αυτών των ακροδεξιών αναρτήσεων από τον λογαριασμό του αντοπροέδρου της οργάνωσης? Τις ενθαρύνει ή θα τις απομονώσει? Για να ξέρουμε τίνος πρωτοπορεία είναι η ΟΝΝΕΔ, της Ακροδεξιάς ή της Φιλελεύθερης Παράταξης?

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)