to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:00 | 07.03.2018

Πολιτική

«Η διάλυση ακροδεξιών εγκληματικών οργανώσεων αποδομεί πλήρως το ανεδαφικό αφήγημα Μητσοτάκη»

«Θεωρούμε απαραίτητη τη συνέχιση ανάλογων προσπαθειών της αστυνομίας προς την κατεύθυνση της εξάλειψης των ακροδεξιών εγκληματικών ομάδων και της προστασίας των αδύναμων συμπολιτών μας, που βιώνουν στην καθημερινή τους ζωή το ρατσισμό», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ


 Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για την εξάρθρωση της ακροδεξιάς οργάνωσης «Combat 18 Hellas»:

Την Τρίτη 6/3 η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία πραγματοποίησε μεγάλη επιχείρηση για την εξάρθρωση της ακροδεξιάς οργάνωσης «Combat 18 Hellas», η οποία, πάντα σε στενή συνεργασία με τους «Ανένταχτους Μαίανδρους Εθνικιστές» (επίσης οργάνωση του ακροδεξιού χώρου), έχει αναλάβει την ευθύνη για μία σειρά εγκλημάτων, μεταξύ των οποίων η βεβήλωση του μνημείου του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι, αλλά και επιθέσεις σε ελεύθερους κοινωνικούς χώρους και αυτοδιαχειριζόμενα στέκια. Η επιχείρηση έχει μέχρι στιγμής καταλήξει στη σύλληψη έντεκα μελών της «Combat 18 Hellas», τα οποία κατηγορούνται για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εμπρησμούς και άλλα σοβαρά κακουργήματα.

Είναι αναμφίβολα θετικό το γεγονός ότι οι αστυνομικές δυνάμεις, και πολύ περισσότερο η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, απασχολούνται σοβαρά με την εξουδετέρωση συμμοριών ακροδεξιάς προέλευσης, οι οποίες υπηρετούν τη φασιστική ιδεολογία και πρωταγωνιστούν το τελευταίο διάστημα σε σωρεία επιθέσεων με ρατσιστικά κίνητρα. Με αυτό τον τρόπο, γίνεται απολύτως σαφές από τη μία ότι ανάλογες εγκληματικού χαρακτήρα συμπεριφορές δεν θα μένουν εφεξής στο απυρόβλητο, από την άλλη ότι τα θύματα τέτοιων πράξεων δεν είναι πλέον απροστάτευτα απέναντι στις ορέξεις των φασιστών. Άλλωστε, η στοχοποίηση και διάλυση ακροδεξιών εγκληματικών οργανώσεων αποδομεί πλήρως το ούτως ή άλλως ανεδαφικό αφήγημα του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κ . Μητσοτάκη, ότι δήθεν ‘‘η βία στην Ελλάδα προέρχεται αποκλειστικά από την άκρα αριστερά’’.

Θεωρούμε απαραίτητη τη συνέχιση ανάλογων προσπαθειών της αστυνομίας προς την κατεύθυνση της εξάλειψης των ακροδεξιών εγκληματικών ομάδων και της προστασίας των αδύναμων συμπολιτών μας, που βιώνουν στην καθημερινή τους ζωή το ρατσισμό. Εξίσου κρίσιμο είναι να αποδοθούν ευθύνες και να τιμωρηθούν τα συλληφθέντα μέλη της «Combat 18 Hellas», που έχουν συμμετάσχει σε παράνομες ενέργειες. Παράλληλα, η όσο το δυνατόν ταχύτερη εξέλιξη της δίκης της Χρυσής Αυγής, που οδηγεί στην ανάδειξη ατράνταχτων αποδείξεων ενοχής για τα κορυφαία της στελέχη, είναι εξαιρετικά σημαντική, εφόσον συνεπάγεται την ολοένα αυξανόμενη πολιτική απονομιμοποίηση των φασιστών και την συμπίεσή τους στο κοινωνικό περιθώριο, κάτι που πρέπει συγχρόνως να αποτελεί επιδίωξη ενός ισχυρού και μαζικού αντιφασιστικού κινήματος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)