to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:41 | 10.08.2017

left.gr

Πολιτική

Η διαγνωστική εξέταση για τον καρκίνο του μαστού και τα χυδαία παιχνίδια τηλεθέασης (βίντεο)

Ευαίσθητα ζητήματα δημόσιας υγείας στο βωμό της τηλεθέασης και του αντιπολιτευτικού μένους - Οι διευκρινίσεις του διοικητή του ΕΟΠΥΥ για την διαγνωστική εξέταση για τον καρκίνο του μαστού


Διευκρινίσεις για την υπουργική απόφαση σχετικά με διαγνωστική εξέταση, η οποία αφορά γυναίκες που πάσχουν από καρκίνο του μαστού, έδωσε μέσω του ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρης Μπερσίμης, τονίζοντας ότι το συντομότερο θα εκδοθεί η νέα υπουργική απόφαση, χωρίς το ηλικιακό όριο, με την οποία «θα πάμε ένα βήμα παρακάτω» καθώς θα προστεθούν και νέες εξετάσεις στη συμφωνία με την συμβεβλημένη εταιρεία και, επιπρόσθετα, δεν θα προπληρώνει ο/η ασφαλισμένος/η την εν λόγω διάγνωση

Σημειώνεται ότι, με πρόσφατη απόφασή του, ο Παύλος Πολάκης ακύρωσε μια προηγούμενη η οποία περιείχε την κάλυψη από τον ΕΟΠΥΥ της διαγνωστικής εξέτασης για τον καρκίνο του μαστού, η οποία βοηθάει στην επιλογή της κατάλληλης χημειοθεραπείας για τις γυναίκες με καρκίνο του μαστού. Ωστόσο, όπως εξήγησε ο ίδιος, υπήρξε απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που διέτασσε την ακύρωση της απόφασης, μετά την προσφυγή ασθενούς η οποία, με βάση τους όρους και τις προϋποθέσεις που έθετε η προηγούμενη υπουργική απόφαση, δεν καλυπτόταν από τον ΕΟΠΥΥ για να κάνει την εξέταση.

Ο κ. Πολάκης εξήγησε ότι, όπως επανέλαβε αναλυτικά και ο διοικητής του ΕΟΠΥΥ στον ΣΚΑΪ, σε λίγες μέρες θα εκδοθεί νέα απόφαση, μετά από την απαραίτητη εισήγηση από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας, η οποία θα διορθώνει την προηγούμενη και θα καλύπτει και ηλικιακές ομάδες που δεν καλύπτονταν μέχρι σήμερα (ασθενείς άνω των 65 ετών).

Επικίνδυνα παιχνίδια τηλεθέασης

Ο ΣΚΑΪ όμως, είχε όπως φαίνεται ετοιμάσει ένα έξτρα «σόου», παρά τη συγκεκριμένη απάντηση του κ. Μπερσίμη. Οι παρουσιαστές αναφέρουν «υπάρχει τηλεφωνική παρέμβαση» από το "Άλμα Ζωής" (Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με καρκίνο του μαστού). 

Προς μεγάλη, όμως απογοήτευση των παρουσιαστών, η κυρία που βγαίνει στο τηλέφωνο και γραμματέας του Συλλόγου (την οποία προφανώς έχουν πάρει από τον ΣΚΑΪ και δεν παρεμβαίνει γιατί έβλεπε την εκπομπή), αντί των καταγγελιών και των κραυγών που ενδεχομένως περίμεναν στον ΣΚΑΪ, ξεκινάει λέγοντας: «Πείτε μου τι θέλετε να σας πω γιατί δεν άκουσα τον πρόεδρο. Με τον πρόεδρο συναντήθηκαμε 4 Αυγούστου και μας διαβεβαίωσε ότι θα λυθεί το θέμα με τον καλύτερο τρόπο».

Κάπως έτσι, τα παιχνίδια τηλεθέασης χυδαίας αντιπολίτευσης έληξαν άκομψα και ανεπιτυχώς για τους οργανωτές τους:

Η πρόσφατη ανάρτηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στο facebook:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)