to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:05 | 18.10.2018

Πολιτική

Η δεύτερη ανάγνωση της «πόρτας» Γιούνκερ στον Μητσοτάκη

Το κλίμα στις Βρυξέλλες είναι αρνητικό για τον πρόεδρο της ΝΔ


(η φωτογραφία είναι... αναγκαστικά αρχείου αφού η προγραμματισμένη για την Τετάρτη συνάντηση, δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ...)

Μπορεί πηγές της Ε.Ε. να δήλωναν την Τετάρτη στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι «λόγω εξελίξεων που συνδέονται με τη Σύνοδο Κορυφής και πιέσεων στην ατζέντα του Γιούνκερ, ο Πρόεδρος της Κομισιόν ακύρωσε συμμετοχή του στη Σύνοδο του ΕΛΚ και τις προγραμματισμένες διμερείς συναντήσεις του με Κυριάκο Μητσοτάκη και Μπιλ Γκέιτς», ωστόσο, μαθαίνουμε ότι η πραγματικότητα είναι πιο σύνθετη και σίγουρα καθόλου ευχάριστη για τον πρόεδρο της ΝΔ

Συγκεκριμένα, το κλίμα στις Βρυξέλλες είναι αρνητικό για τον  πρόεδρο της ΝΔ, λόγω της στάσης του απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών, την ώρα που η διαδικασία για την κύρωση της τελευταίας είναι στην πιο κρίσιμη καμπή της. Δεν έχει περάσει, άλλωστε, πολύς καιρός από την αποκάλυψη της ακραίας διγλωσσίας της ΝΔ, όπως αυτή εκδηλώθηκε από τη μυστική διπλωματία της Μ. Σπυράκη (βλέπε «τυχαίες συναντήσεις» με τον Ζ. Ζάεφ). Η ταύτιση του Κυρ. Μητσοτάκη με τη γραμμή του Αδ. Γεωργιάδη και του Αντ. Σαμαρά (την ώρα που το ΕΛΚ τάσσεται υπέρ της Συμφωνίας), σε ό,τι αφορά το εν λόγω ζήτημα, έχει σαφώς αρνητική επίπτωση ως προς το κλίμα υποδοχής του Κυρικάκου Μητσοτάκη.

Παράλληλα, οι ισχυρισμοί της ΝΔ περί «4ου Μνημονίου»,  δεν βρίσκουν πρόσφορο έδαφος στις Βρυξέλλες.  Προφανώς, ο κυνισμός και τα «ήξεις, αφήξεις» της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο ζήτημα (της μη περικοπής) των συντάξεων, ζήτημα με το οποίο επιχείρησε να κερδοσκοπήσει πολιτικά το Μοσχάτο, έχει ενοχλήσει αρκετούς. Βέβαια, κατόπιν εορτής, η ΝΔ εμφανίζεται υπέρμαχη της ακύρωσης του μέτρου, κάτι που επανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ στην πρόσφατη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Γερμανίας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)