to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η δεξιο-Ακροδεξιά!

Όσοι κυβερνητικοί βουλευτές, απ' αυτούς που μέχρι χθες αντιδρούσαν, καμφθούν και συντελέσουν στην υπερψήφιση της νέας συμφωνίας - Μνημόνιο θα αντιμετωπίσουν τη λαϊκή κατακραυγή.


"Βγαίνουμε από το Μνημόνιο, έρχεται η ανάκαμψη!" ζητωκραυγάζουν με υποκρισία ο Σαμαράς και ο μνημονιακός συρφετός. Φτιάχνουν μια "νέα τομή", κατασκευάζουν μια εικονική πραγματικότητα για να δημιουργήσουν την εντύπωση μιας "νέας αρχής", απαλλαγμένης από τις πολιτικές ευθύνες για τη συνεχιζόμενη κοινωνική καταστροφή. Εμφανίζονται ψευδεπίγραφα σαν να είναι το... νέο, ενώ γέρασαν και πέθαναν εν αμαρτίαις!

Οι ζητωκραυγές για την οικονομία συνδυάζονται με την επανάληψη της "αφήγησης" για τα κόμματα της "νέας εποχής" που ανατέλλει. Καθώς έχουν αποτύχει όλες οι προσπάθειες αναβίωσης του μνημονιακού κέντρου και έχει μικρό ορίζοντα η απόπειρα καπελώματος του φαινομένου της απολιτικότητας, καθώς το σύστημα αναζητεί πιο στέρεες πολιτικές επιλογές, ο Σαμαράς κάνει "σαφάρι" στην πέριξ Δεξιά υιοθετώντας την ακροδεξιά ατζέντα. Στέλνει τη Χρυσή Αυγή ουσιαστικά εκτός νόμου και το ΣΔΟΕ στους ΑΝ.ΕΛΛ.! Το εναπομείναν ΠΑΣΟΚ τίθεται απευθείας υπό τη δικαιοδοσία του Μαξίμου.

Αυτή η επιχειρούμενη δεξιο-ακροδεξιά μετατόπιση του πολιτικού συστήματος το οδηγεί σε νέα μεγαλύτερα αδιέξοδα. Αποκαλύπτει την απλή αλήθεια, ότι η ιστορικά διαμορφωμένη ευρύτερη δημοκρατική παράταξη δεν μπορεί να υπάρξει ως δορυφόρος της Δεξιάς, και μάλιστα της εμφυλιοπολεμικής Δεξιάς. Αποκαλύπτει ότι το φιλοευρωπαϊκό πρόταγμα της υπό συγκρότηση νέας παράταξης είναι απροκάλυπτα διχαστικό, ψυχροπολεμικό και κατά τούτο εχθρικό προς την Ευρώπη της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης. Τέλος αποκαλύπτει ότι η οικοδόμηση του μνημονιακού μπλοκ εξουσίας με υλικά κατεδάφισης και πάνω στα κοινωνικά ερείπια του Μνημονίου πατάει πάνω σε σαθρά θεμέλια.

Η κατασκευή του διπολισμού ανάμεσα στη δεξιο-Ακροδεξιά από τη μια και τη δημοκρατική παράταξη της Αριστεράς από την άλλη αφήνει μεγάλες δυνατότητες στον ΣΥΡΙΖΑ να αναλάβει πρωτοβουλίες για κοινωνικές και πολιτικές συγκλίσεις, με πρόταγμα την κατάργηση του Μνημονίου και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Αυτή η αναγκαία προοπτική δεν μπορεί να υπηρετηθεί από τις δυνάμεις του παλαιοκομματισμού και του διεφθαρμένου οικονομικού συστήματος, που σήμερα επανέρχονται με τεχνητή αυτοπεποίθηση ως... εθνικοί πρωταθλητές! Είναι έτοιμοι να λειτουργήσουν ως υπεργολάβοι συμφερόντων που εισβάλλουν με την υποστήριξη της τρόικας. Και αναγνωρίζουν στον Σαμαρά την ύστατη ευκαιρία διάσωσής τους.

Όσοι κυβερνητικοί βουλευτές, απ' αυτούς που μέχρι χθες αντιδρούσαν, καμφθούν και συντελέσουν στην υπερψήφιση της νέας συμφωνίας - Μνημόνιο θα αντιμετωπίσουν τη λαϊκή κατακραυγή. Δεν θα ξεπλυθούν μέσα στο νέρωμα της ρύθμισης για το γάλα! Και θα αποδειχθούν αναλώσιμοι ακόμη και για τα πανικόβλητα αφεντικά τους.

Η συζήτηση στη Βουλή, αλλά και οι συζητήσεις που αναζωπυρώνονται αυτή την περίοδο εξαιτίας της κοινωνικής κρίσης και των προκλητικών διατάξεων της νέας συμφωνίας, θα αποτελέσουν την αφορμή για την ανάπτυξη ενός νέου ενδιαφέροντος της κοινωνίας για την πολιτική, το οποίο θα εκφραστεί χωρίς αμφισβητήσεις στις κάλπες.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)