to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:11 | 02.05.2017

Διεθνή

Η Δανία απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα σε έξι αλλοδαπούς ιεροκήρυκες που κατηγορούνται ότι υποκινούν στο μίσος

Οι αρχές της Δανίας έδωσαν σήμερα στη δημοσιότητα ένα κατάλογο με έξι αλλοδαπούς που κατηγορούνται ότι υποκινούν στο μίσος, πέντε μουσουλμάνους ιεροκήρυκες και έναν ευαγγελιστή πάστορα, στους οποίους απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα για δύο χρόνια, με δυνατότητα ανανέωσης.


Στον κατάλογο αυτό περιλαμβάνονται δύο Σαουδάραβες, δύο Αμερικανοί, εκ των οποίων ο πάστορας Τέρι Τζόουνς που έγινε γνωστός όταν έκαψε αντίτυπα του Κορανίου το 2011, ένας Καναδός και ένας Σύρος.

Στόχος αυτής της κίνησης είναι να στείλει «ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι μαινόμενοι περιοδεύοντες ιεροκήρυκες που προσπαθούν να βλάψουν τη δημοκρατία και τις θεμελιώδεις αρχές μας της ελευθερίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν είναι ευπρόσδεκτοι στη Δανία», ανακοίνωσε το υπουργείο Μετανάστευσης και Ενσωμάτωσης.

Η κεντροδεξιά κυβέρνηση της Δανίας έχει ξεκινήσει ένα συστηματικό κυνήγι των ακραίων απόψεων, ανακοινώνοντας την κατάρτιση αυτού του καταλόγου μετά τη μετάδοση τον Μάρτιο του 2016 ενός ντοκιμαντέρ που γυρίστηκε με κρυφή κάμερα και αφορούσε τους ακραίους ιεροκήρυκες που δρουν στα τεμένη της χώρας.

Το 2015 ένας νεαρός Δανός παλαιστινιακής καταγωγής, που είχε προσηλυτιστεί στο ακραίο ισλάμ στη διάρκεια της φυλάκισής του, σκότωσε δύο ανθρώπους: έναν κινηματογραφιστή που μιλούσε σε μια εκδήλωση για το ισλάμ και την ελευθερία της έκφρασης και έναν εβραίο έξω από συναγωγή στην Κοπεγχάγη.

Την ίδια χρονιά ένας Μαροκινός έχασε τη δανέζικη υπηκοότητα την οποία είχε λάβει το 1988, επειδή, μεταξύ άλλων, ανήρτησε στο Διαδίκτυο βιβλία ενός ιεροκήρυκα που πρόσκειται στην αλ Κάιντα.

Εξάλλου, το 2005 η Δανία ήταν στόχος βίαιων εκδηλώσεων μουσουλμάνων σε όλο τον κόσμο μετά τη δημοσίευση από την εφημερίδα Jyllands-Posten σκίτσων του προφήτη Μωάμεθ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

tags: Δανία

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)