to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:45 | 17.04.2018

Πολιτισμός

Η Corriere della Sera φέρνει τους αναγνώστες της στην Ελλάδα με «ξεναγό» τον Αντόνιο Φεράρι

Η ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera φέρνει εξήντα αναγνώστες της στην Ελλάδα, για ένα τριήμερο ταξίδι (από τις 19 έως τις 22 Απριλίου), το οποίο θα έχει ιδιαίτερη ιστορική και πολιτιστική βαρύτητα.


   Τους αναγνώστες της μεγαλύτερης ιταλικής εφημερίδας θα συνοδεύσει ο απεσταλμένος και αναλυτής διεθνών θεμάτων της εφημερίδας, Αντόνιο Φεράρι, ο οποίος, εδώ και τριάντα χρόνια, επέλεξε ως βάση του την Αθήνα και είναι παντρεμένος με την ελληνίδα καθηγήτρια Μάρω Κακριδή. 

   «Είναι μια ευκαιρία για να μπορέσουμε να αναφερθούμε, σε μεγαλύτερο βάθος, στις σχέσεις των δυο χωρών μας, αλλά και σε πτυχές της ελληνικής ιστορίας» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γνωστός ιταλός δημοσιογράφος και συγγραφέας.

   Στο πρόγραμμα αυτού του ταξιδιού γνωριμίας και εμβάθυνσης, περιλαμβάνεται συνάντηση με τον συγγραφέα Πέτρο Μάρκαρη, επίσκεψη στην Ακρόπολη, ξενάγηση στο σπίτι του Ιωάννη Μεταξά (με αναφορά στην μαύρη σελίδα της φασιστικής επίθεσης στην χώρα μας), αλλά και συνομιλία με τον Ιταλό πρέσβη στην Αθήνα Eφίσιο Λουίτζι Μάρρας.

   Παράλληλα, οι αναγνώστες της εφημερίδας του Μιλάνου θα επισκεφθούν και το Σούνιο. «Σε απόσταση διακοσίων περίπου μέτρων από τον ναό του Ποσειδώνα, θα σταθμεύσουμε και στο σημείο ακριβώς στο οποίο ναυάγησε, το 1944, το πλοίο Όρια, με το οποίο οι Γερμανοί μετέφεραν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης πάνω από 4.000 Ιταλούς κρατούμενους. Σχεδόν όλοι, έχασαν την ζωή τους» δηλώνει ο Αντόνιο Φεράρι. Πρόκειται για μια ακόμη τραγική ιστορία του πολέμου, η οποία έγινε γνωστή, στην Ιταλία, μόνον σχετικά πρόσφατα.

   «Θα τους μιλήσω για την αξιοπρέπεια και την αλληλεγγύη που επέτρεψε στον ελληνικό λαό να ξεπεράσει τις δυσκολότερες φάσεις της οικονομικής κρίσης. Και, στην ιστορική μας αναδρομή, για το υποδειγματικό θάρρος των Ελλήνων στον πόλεμο του '40, όταν το καθεστώς του Μουσσολίνι κήρυξε τον ασύλληπτο αυτόν πόλεμο στη χώρα σας» εξηγεί ο πολυβραβευμένος Ιταλός δημοσιογράφος.

   Εκτός από την επίσκεψη αυτή, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που έδειξαν οι αναγνώστες της, η Corriere della Sera έχει προγραμματίσει και νέο «ταξίδι στην Ελλάδα», πιθανότατα για τον ερχόμενο Οκτώβριο. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)