to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:34 | 30.11.2016

Κοινωνία

«Η CETA μετά τη Βαλονία»: Η εκδήλωση με το φακό του left.gr

Την Τρίτη 28/12 η Πρωτοβουλία STOP TTIP CETA TiSA πραγματοποίησε, στα γραφεία του ΔΣΑ, μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εκδήλωση - συνέντευξη Τύπου για θέματα που αφορούν γενικότερα τις συμφωνίες και ειδικότερα τη Συνολική Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία, μεταξύ Ε.Ε. και Καναδά/CETA.


Η Πρωτοβουλία STOP TTIP CETA TiSA με γνώμονα το τεράστιο έλλειμμα στο δημόσιο λόγο ως προς την εγκυρότητα και την ενημέρωση που δίνεται στους πολίτες για τις εμπορικές συμφωνίες «νέας γενιάς» που σκοπεύουν να μετασχηματίσουν το θεσμικό πλαίσιο προς όφελος των πολυεθνικών διοργάνωσε την εκδήλωση με σκοπό «την ενημέρωση, την τεκμηρίωση των θέσεων του κινήματος ενάντια στις ληστρικές, αντιδημοκρατικές εμπορικές συμφωνίες, το συντονισμό και την ανάπτυξη  των κοινωνικών αντιστάσεων σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο».

Αξιόλογοι ομιλητές επελέγησαν με επιστημονικά, κινηματικά αλλά και γεωγραφικά κριτήρια και παρουσίασαν τέσσερα θέματα που αφορούν γενικότερα τις συμφωνίες και ειδικότερα τη Συνολική Οικονομική και Εμπορική Συμφωνία, μεταξύ Ε.Ε. και  Καναδά/CETA.

Παρακολουθήστε τα βίντεο του left.gr από την εκδήλωση:

Δώρα Κοτσακά – Δρ. Πολιτικής Κοινωνιολογίας: «CETA, TTIP, TiSA – Απορρυθμιστικές Εμπορικές Συμφωνίες νέας γενιάς»

Γρηγόρης Ζαρωτιάδης – Αναπληρωτής Καθηγητής, Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Α.Π.Θ. : «Οι επιπτώσεις των συμφωνιών  στην Ελληνική Δημοκρατία, οικονομία, κοινωνία»

Γιώργος Εμμανουήλ – Δίκτυο Φορέων και Πολιτών Θεσσαλίας κατά  CETA, TTIP, TISA «Αγροτικά Προϊόντα και Ασφάλεια Τροφίμων»

Ανδρέας Σκούπουρας – Αντιδήμαρχος Κέρκυρας: «Δήμοι και Περιφέρειες  Ελεύθερες Ζώνες από CETA TTIP»

Ο συντονιστής της συζήτησης, Κώστας Φωτεινάκης - Πρόεδρος των ΦΙΛΩΝ της ΦΥΣΗΣ/Neturefriends Greece

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)