to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Η Beyond Europe κατά της «Ελληνικός Χρυσός»

Ακρόαση των ενδιαφερόμενων μερών πραγματοποιείται αύριο Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου από την Επιτροπή Αναστολών του ΣτΕ για την υπόθεση των μεταλλείων της Ελληνικός Χρυσός στη Χαλκιδική.


 Τα ενδιαφερόμενα μέρη, δηλαδή εκπρόσωποι της εταιρείας και των εργαζομένων, καθώς και το Ελληνικό Δημόσιο θα καταθέσουν τις απόψεις τους σχετικά με την αίτηση αναστολής λειτουργίας των μεταλλειών.

Εν όψει της ακρόασης αλλά και της συζήτησης στην Ολομέλεια, στις 2 Οκτωβρίου, της κύριας προσφυγής της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», κατά της απόφασης του πρώην υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνου Σκουρλέτη, με την οποία ανέστειλε τη λειτουργία των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές της Χαλκιδικής, η Αντιεξουσιαστική Κίνηση BEYOND EUROPE (Διεθνές Αντιεξουσιαστικό Δίκτυο) έστειλε την παρακάτω παρέμβαση:


Η ΕΛ ΝΤΟΡΑΝΤΟ στο ΣτΕ

Είναι η γνωστή εταιρεία εξόρυξης που έχει καταστρέψει τις Σκουριές και φιλοδοξεί να καταστρέψει όλο το έδαφος της Μακεδονίας και της Θράκης συμπεριλαμβανομένης. Με σκοπό το κέρδος και πολιτικούς συμμάχους από όλο το φάσμα της καθεστωτικής διαπλοκής δεν διστάσει να παρακάμπτει οποιεσδήποτε κυβερνητικές αποφάσεις προκειμένου να επιτύχει την επέκταση των κερδοσκοπικών της επιδιώξεων.

Έφτασε μάλιστα στο σημείο να καθαγιάσει τις δραστηριότητες της συνάπτοντας συμμαχία και με την πρόθυμη Εκκλησία της Ελλάδας δίνοντας ιερότητα στη λησταρχική σχέση του κέρδους με τη φύση και την κοινωνία. Στην ίδια γραμμή αγιότητας κινούνται και η πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων που έχουν ονομάσει τη λεηλασία δηλαδή κρέας, ανάπτυξη δηλαδή ψάρι.

Όλα αυτά εντάσσονται στην τελευταία στρατηγική της εταιρείας με βάσει την οποία δημιουργεί συμμαχίες του σκοπού που αγιάζει τα μέσα: Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ και προσφεύγει και στο ΣτΕ αύριο Τρίτη προκειμένου να αναιρεθεί η απόφαση (Σκουρλέτη) της προηγούμενης κυβέρνησης περί παύσης των καταστροφικών εργασιών στις Σκουριές.

Όμως υπάρχει κάτι το οποίο δεν πρέπει να ξεχάσουν ποτέ:

Το κίνημα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού μετά από μια περίοδο καμπής, ως απόρροια της ελπίδας και των υποσχέσεων για μια θεσμική διευθέτηση, έδειξε πως είναι ζωντανό γράφοντας μια ακόμη σελίδα στην ιστορία των κινημάτων. Αποτύπωμα αυτής της κινηματικής ανάκαμψης ήταν η πορεία στις 23 Αυγούστου που έφτασε μέχρι το εργοτάξιο εξόρυξης στις Σκουριές.

Το διεθνές αντιεξουσιαστικό δίκτυο Beyond Europe, επιτροπές κατοίκων αλλά και πλήθος αλληλέγγυων από όλη την Ευρώπη βρέθηκαν στο βουνό ως οργανικά κομμάτια του antigold κινήματος δείχνοντας πως η μοναδική διέξοδος από τη λογική της ανάθεσης είναι η χάραξης μια νέας προοπτικής. Η πορεία αλλά και τη συνέχεια η πορεία στη ΔΕΘ που επαναβεβαίωσε την σταθερή επιλογή του antigold κινήματος.

Η κυβέρνηση Τσίπρα όταν εξάγγειλε την αναστολή των εργασιών στις Σκουριές, νιώθοντας την ανάσα της πηγαίας δυναμικής των από κάτω και αυτή η ανάσα είναι η ίδια αναπνοή ενός κινήματος που έδωσε μεγάλες μάχες με την κοινωνία και τις κέρδισε.

Ματαιοπονεί η Ελ Ντοράντο. Για μας οι Σκουριές είναι και θα είναι το σύμβολο αλλά και το βίωμα ενός αγώνα για τη γη και την ελευθερία και δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα πίσω μέχρι:

ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΕΛ ΝΤΟΡΑΝΤΟ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΞΟΡΥΞΗ ΧΡΥΣΟΥ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΙΕΣ

BEYOND EUROPE (Διεθνές Αντιεξουσιαστικό Δίκτυο) – Αντιεξουσιαστική Κίνηση

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)