to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:55 | 23.01.2015

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Η "αυλαία" Σαμαρά με λογοπαίγνια και παρακάλια

Σε υψηλούς τόνους και με λογοπαίγνια τους είδους "αυτό δεν είναι ελπίδα, είναι λεπίδα", ο Α.Σαμαράς προσπάθησε να πείσει το ακροατήριο του ότι το κλίμα μπορεί να αναστραφεί. Για τον ίδιο λόγο κάλεσε με έντονο τρόπο "να μη λείψει κανείς απο τις κάλπες".


Φωτογραφία:  

 «Έρχονται τα καλύτερα αλλά έρχονται και τα χειρότερα» πρόσθεσε ο απερχόμενος πρωθυπουργός κατά την κεντρική του προεκλογική ομιλία στο κλειστό γυμναστήριο του Τάε Κβο Ντο κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με την πολιτική του "θα μεταστρέψει την Ευρώπη εναντίον της χώρας μας".

Ο  Α. Σαμαράς επανέλαβε ότι έρχεται η ανάπτυξη και πως η οικονομία άρχισε να παίρνει μπροστά, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ «τα τίναξε όλα στον αέρα οδηγώντας τη χώρα σε εκλογές», χαρακτηρίζοντας τον  Αλέξη Τσίπρα ως ατύχημα που υπονομεύει την χώρα και το μέλλον της.

«Η χώρα αλλά και η Ευρώπη περνάει στην ανάπτυξη με το πακέτο Γιούνκερ και το πακέτο Ντράγκι»  είπε ο Πρωθυπουργός επαναλαμβάνοντας το άλλο γνωστό λογοπαίγνιο πως "όταν στην Ευρώπη θα βρέχει χρήματα ο ΣΥΡΙΖΑ θα κρατάει ομπρέλα".

Επανέλαβε πως προϋπόθεση για την αγορά των κρατικών ομολόγων που αποφάσισε η ΕΚΤ είναι η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης και στο σημείο αυτό κατήγγειλε τον ΣΥΡΙΖΑ πως δεν αναγνωρίζει «ούτε την αξιολόγηση ούτε το πρόγραμμα. Δηλαδή λέει όχι στο Πρόγραμμα Ντράγκι».

Ο Α. Σαμαράς επανέλαβε τις δεσμεύσεις τους για φοροελαφρύνσεις και σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ, λέγοντας πως ο φόρος ακινήτων θα είναι χαμηλότερος από αυτό στην υπόλοιπη Ευρώπη και αυτός θα πηγαίνει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

«Δεν έχει άλλο κάτω μόνο πάνω», είπε ο πρωθυπουργός σε μία κρίση αυτοκριτικής και έθεσε το δίλλημα πως την Κυριακή συγκρούονται  δύο κόσμοι αντιπαραθέτοντας τις θέσεις της Ν.Δ. σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, μετανάστευσης, παιδείας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)