to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:23 | 30.03.2019

Πολιτική

Η αβάσταχτη ελαφρότητα της δήθεν πατριωτικής πλειοδοσίας της Ν.Δ.

Η ελληνική επιχειρηματικότητα έχει τη δυνατότητα να παίξει ηγεμονικό ρόλο στην οικονομική ανάπτυξη της Βόρειας Μακεδονίας με το σημαντικό και θετικό μομέντουμ που δημιούργησε η Συμφωνία των Πρεσπών, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντηση με περίπου 40 από τους πιο επιφανείς επιχειρηματίες της Βόρειας Ελλάδας, όμως η αξιωματική αντιπολίτευση συνεχίζει την τακτική της δήθεν πατριωτικής πλειοδοσίας


Με φόντο την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στη Βόρεια Μακεδονία την ερχόμενη Τρίτη 2 Απριλίου, η Συμφωνία των Πρεσπών εξακολουθεί να προκαλεί  έντονη πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου «ο κ. Μητσοτάκης υποσχέθηκε σε Μακεδόνες επιχειρηματίες πως θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να προστατεύσει τα εμπορικά σήματα».

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται:

«Τον πληροφορούμε ότι τα εμπορικά σήματα προστατεύονται από τη σημερινή κυβέρνηση και με τη Συμφωνία των Πρεσπών, σε αντίθεση με ό,τι ίσχυε εδώ και τριάντα χρόνια. Το θέμα είναι να προστατεύσει ο ίδιος τον εαυτό του και το κόμμα του από την αβάσταχτη ελαφρότητα της δήθεν πατριωτικής πλειοδοσίας».

Η αναφορά Μητσοτάκη

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πέφτει αλλά τα προβλήματα που προκάλεσε μένουν όρθια στον δρόμο της χώρας προς το αύριο. Όταν μίλησα εδώ τελευταία φορά είχα κρούσει τον κώδωνα κινδύνου. Το ίδιο κάναμε και στη Βουλή. Τόνισα πως δεν υπάρχει αποτελεσματικό πλαίσιο προστασίας για τα προϊόντα της Βορείου Ελλάδας. Ο πρωθυπουργός τότε με είχε χλευάσει. Τα πρώτα ανησυχητικά μηνύματα είναι μπροστά μας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης νωρίτερα μιλώντας στη Θεσσαλονίκη σε παραγωγικούς φορείς της Βόρειας Ελλάδας.

Υπενθυμίζεται ότι σε πολύ καλό κλίμα εξελίχθηκε την Πέμπτη η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με περίπου 40 από τους μεγαλύτερους και σημαντικότερους επιχειρηματίες της Βόρειας Ελλάδας, με θέμα τις προοπτικές ανάπτυξης μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών, όπως προκύπτει και από δηλώσεις επιχειρηματιών, μετά το τέλος της συνάντησης. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Ο Ν. Παππάς τρολάρει τη... Ζορπίδειο λογική

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, σχολιάζει την τακτική του προέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, ο κ. Ζορπίδη και ιδιοκτήτη του τουριστικού γραφείου Zorpidis Travel, που συνεχίζει την επαγγελματική του δραστηριότητα διοργανώνοντας ταξίδια στα Σκόπια παρά τις υπερπατριωτικές κορώνες.

«Παραπληροφόρηση και Συμφωνία των Πρεσπών»

Στα θετικά σημεία της Συμφωνίας των Πρεσπών αναφέρθηκαν ο Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο Νίκος Παππάς, μιλώντας σε εκδήλωση με θέμα «Παραπληροφόρηση και Συμφωνία των Πρεσπών» , που διοργανώθηκε στο Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής.

Κατά την εκδήλωση στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, ο Νίκος Παππάςτόνισε ότι με τη συμφωνία προωθούνται διμερείς σχέσεις και υλοποιούνται σχέδια ανάπτυξης ενώ υποστήριξε ότι οι μόνοι που στέκονται απέναντι σε αυτό που πέτυχαν ο Τσίπρας και ο Ζάεφ είναι αυτοί που επένδυσαν στο διχασμό. «Ο δρόμος για την ειρήνη έχει ανοίξει. Τον άνοιξαν προοδευτικές κυβερνήσεις», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο Δημήτρης Τζανακόπουλος άσκησε έντονη κριτική στη ΝΔ για τη στάση της στη Συμφωνία των Πρεσπών και τόνισε ότι καμία δύναμη δεν ήθελε να λύσει το θέμα. Αναφερόμενος στην αντιπολίτευση μίλησε για διαρκή έξαρση παραδοξολογίας που έριχνε νερό στο μύλο Ακροδεξιάς.

«Η πραγματικότητα αυτή μέχρι πριν από λίγα χρόνια φάνταζε όνειρο θερινής νύχτας για όσους και από τις δυο πλευρές ήθελαν να βαδίσουμε σε αυτό το μονοπάτι. Και αυτό οφείλεται στο ότι κανείς, καμία πολιτική δύναμη που κυβέρνησε και στις δύο χώρες δεν ήθελε στην πραγματικότητα να λύσει το θέμα», επεσήμανε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Νεοδημοκρατικά παιχνίδια στις πλάτες επιχειρηματιών με στόχο τη Συμφωνία των Πρεσπών»

«Με σκοπό να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα, η Νέα Δημοκρατία παίζει τελικά μικροκομματικά παιχνίδια και μάλιστα στις πλάτες επιχειρηματιών. Ένα μόνο τρανταχτό παράδειγμα, με αφορμή τη συνάντηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στη Θεσσαλονίκη» αναφέρουν κύκλοι της αναπληρώτριας υπουργού Εξωτερικών Σίας Αναγνωστοπούλου.

Επισημαίνουν επίσης πως «όλοι οι χειρισμοί της Νέας Δημοκρατίας τις προηγούμενες μέρες, με τη διατύπωση καταγγελιών για υποτιθέμενες δυσκολίες ελληνικών επιχειρήσεων στην Κίνα αποδεικνύουν τη μικροκομματική στρατηγική της» και προσθέτουν:

«Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα διαδικαστικό επιχειρηματικό αίτημα για καταχώριση εμπορικού σήματος ελληνικής εταιρείας στην Κίνα γίνεται η αφορμή για να τροφοδοτείται με νέα επεισόδια το κακοστημένο και τελικά επιζήμιο για τους επιχειρηματίες επικοινωνιακό σόου της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Όσο για τον βομβαρδισμό με fake news, σχετικά με τις συναντήσεις που είχε ο Πρωθυπουργός με επιχειρηματίες στη Θεσσαλονίκη, αν δεν ήταν μια επικίνδυνη επιχείρηση παραπληροφόρησης, θα ήταν για γέλια. Ακόμα και επιχειρηματίες που συμμετείχαν εποικοδομητικά στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, εμφανίζονται δυσαρεστημένοι. Ουδέν σχόλιο». (αναλυτικά εδώ)

Γ. Κατρούγκαλος: Υποκριτικό το αφήγημα που «βλέπει» υπονόμευση των εθνικών συμφερόντων από τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ως «υποκριτική και αναληθή» χαρακτηρίζει το γραφείο Τύπου του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου την «εκστρατεία» που επιχειρείται με αφήγημα ότι «τα εθνικά μας συμφέροντα υπονομεύθηκαν από τη Συμφωνία των Πρεσπών γιατί -τάχα- παραδόθηκε η μακεδονική ταυτότητα» με αφορμή δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών αλλά και σχόλια σε ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς.

Όπως τονίζει η σχετική ανακοίνωση, «μερίδα της αντιπολίτευσης και του αντιπολιτευόμενου Τύπου επιχειρεί τις τελευταίες ημέρες ένα μπαράζ παραπληροφόρησης σε μία προφανή προσπάθεια αλλαγής της ατζέντας, ενόψει του θετικού αντίκτυπου της επικείμενης επίσκεψης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Βόρεια Μακεδονία».(αναλυτικά εδώ)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)