to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:10 | 20.03.2020

Κοινωνία

Η αθλιότητα των τηλεφωνικών πωλήσεων

Φωτογραφία-κείμενο: Άγγελος Καλοδούκας


Τα τελευταία χρόνια αυξάνουν και πληθαίνουν τα τηλέφωνα-πωλήσεις. Σηκώνεις το τηλέφωνο και ακούς μια ευγενική και χαρούμενη φωνή να σου λέει:

- Καλημέρα σας! Ονομάζομαι Τάδε και σας παίρνω εκ μέρους του Δείνα για να …

Το εξαιρετικά ενοχλητικό είναι ότι ακόμα και αν τους πεις «δεν ενδιαφέρομαι» εξακολουθούν να σε παίρνουν τις επόμενες μέρες. Ο ρυθμός αυτών των ενοχλήσεων είναι τόσο μεγάλος που αναγκάστηκα να μην σηκώνω το τηλέφωνο αν βλέπω άγνωστο τηλεφωνικό νούμερο. Αυτό όμως ενέχει ένα κίνδυνο. Να μην σηκώσω το τηλέφωνο ενώ πρόκειται για επαγγελματικό τηλεφώνημα. Το αποτέλεσμα θα είναι να χάσω εισόδημα!

Το εξοργιστικό είναι ότι δεν μπορείς να βρίσεις τον υπάλληλο που σου τηλεφωνεί γνωρίζοντας τις άθλιες συνθήκες εργασίας που υποχρεώνονται να δουλεύουν στις εταιρείες τηλεφωνικών πωλήσεων. Ακόμα και να πάρεις τις εταιρείες που διαφημίζουν, σου λένε ότι «δεν τους ξέρουν και δεν μιλούν εκ μέρους τους» ακόμα και αν πωλούν τα δικά τους προϊόντα! Δούλεμα ψιλό γαζί δηλαδή.

Ψάχνοντας στο διαδύκτυο για προστασία απέναντι σε αυτήν την άθλια κατάσταση διάβασα ότι πρέπει να κάνω καταγγελία στην ΕΕΤΤ (Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνίων & Ταχυδρομείων) και την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Στο τέλος κάπου βρήκα μια (υποτίθεται) πιο ολοκληρωμένη λύση.

Σύμφωνα με το άρθρο 11 του Ν. 3471/2006 κάθε πάροχος τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών υποχρεούται να τηρεί ένα μητρώο-λίστα με στοιχεία των συνδρομητών του, οι οποίοι έχουν ζητήσει να εξαιρεθούν από τηλεφωνικές κλήσεις για κάθε είδους διαφημιστικούς σκοπούς. Αυτό το μητρώο οφείλουν να προμηθεύονται οι διαφημιστικές εταιρείες ώστε να εξαιρούν τους συγκεκριμένους αριθμούς από τις διαφημιστικές τους ενέργειες.

Η εγγραφή στη συγκεκριμένη λίστα του παρόχου σας είναι δωρεάν και υλοποιείται εντός 30-45 ημερών.

Δεν έχω ιδέα αν η παραπάνω διαδικασία είναι αποτελεσματική. Διότι στην Ελλάδα ζούμε όπου άλλο τι λέει ο νόμος και άλλο τι γίνεται. Ήδη από τον 19ο αιώνα ο Εμμανουήλ Ροΐδης έγραφε:

«Είς νόμος απαιτείται εις αυτήν τη χώραν, ο οποίος να επιτάσσει την εφαρμογήν όλων των υπολοίπων νόμων».

Πολύ θα ήθελα να μάθω αν εσείς που διαβάζετε αυτές τις γραμμές έχετε κάνει την αναφερόμενη διαδικασία και αν αυτή είχε πράγματι αποτέλεσμα. Βοηθήστε τους συνανθρώπους σας…

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)