to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:23 | 13.10.2012

Κοινωνία

Η Αθήνα παραμένει η μοναδική ευρωπαϊκή πρωτεύουσα χωρίς τζαμί!

Αναβάλλεται επ’ αόριστον η κατασκευή του μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα, λόγω των οικονομικών δεδομένων στη χώρα, όπως αποκαλύπτει με δηλώσεις του στην τουρκική εφημερίδα Hürriyet o πρόεδρος της Μουσουλμανικής Κοινότητας Ελλάδος, Ναΐμ Ελγαντούρ.


 
Σύμφωνα με τον κ. Ελγαντούρ, «παρόλο που οι μουσουλμάνοι στην Ελλάδα συνεχίζουν να απαιτούν έναν ιμάμη και ένα τζαμί», ο γενικός γραμματέας Θρησκευτικών Υποθέσεων Γιώργος Καλατζής, σε συνάντηση που είχαν στις 5 Οκτωβρίου, του είπε πως «η ελληνική κυβέρνηση θα κατασκευάσει το τζαμί στην Αθήνα αργά η γρήγορα, αλλά δεν μπορεί να το πληρώσει τώρα».
 

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η τουρκική διπλωματική αποστολή στην Αθήνα έχει εκφράσει επανειλημμένως την υποστήριξή της στην κατασκευή του τεμένους. «Η ανέγερσή του αποτελεί ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και θρησκευτικής ελευθερίας», δήλωσε Τούρκος διπλωμάτης στη Hürriyet.
 

Ενδιαφέρον ωστόσο παρουσιάζει - όπως επίσης επισημαίνει στην εφημερίδα ο πρόεδρος των Μουσουλμάνων στην Ελλάδα – το γεγονός ότι τα 15 εκατομμύρια ευρώ που είχαν διατεθεί για την κατασκευή του τεμένους έχουν εξαφανιστεί.
 

«Τα χρήματα αυτά είχαν μπει στην άκρη από το ελληνικό υπουργείο Παιδείας το 2006, αλλά τώρα δεν υπάρχουν», τόνισε ο κ. Ελγαντούρ, προσθέτοντας ότι ο κ. Καλαντζής τον διαβεβαίωσε ότι το τέμενος θα πρέπει να ολοκληρωθεί, αλλά χωρίς να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με το πότε και το που.
 

Σύμφωνα με τη Hürriyet, ανεπισήμως υπολογίζεται ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα περίπου 500.000 Μουσουλμάνοι, πολλοί από τους οποίους είναι μετανάστες χωρίς νόμιμα έγγραφα παραμονής στη χώρα. Η Αθήνα παραμένει η μοναδική ευρωπαϊκή πρωτεύουσα χωρίς τζαμί.



Πηγή:  tvxs

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)