to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:58 | 14.02.2015

Διεθνή

«Η Αθήνα καλεί»: Μεγάλη διαδήλωση στη Ρώμη «για να αλλάξουμε την Ευρώπη» (ενημέρωση - φωτ.)

Υπό το σύνθημα «η Ελλάδα άλλαξε, ας αλλάξουμε την Ευρώπη» το κεντροαριστερό συνδικάτο Cgil, πολίτες, ενώσεις και οργανώσεις, η ιταλική Αριστερά και μέλη του Δημοκρατικού Κόμματος έδωσαν ραντεβού κατά της λιτότητας στο κέντρο της Ρώμης - Σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ και της «Άλλης Ευρώπης με τον Τσίπρα» έδωσαν χρώμα στην ιταλική πρωτεύουσα που φώναξε «καλημέρα Ελλάδα και Ευρώπη»


Το hashtag που «συνοδεύει» την πανιταλική συγκέντρωση του Σαββάτου είναι #dallapartegiusta (Από τη Σωστή Πλευρά), ενώ απευθύνεται ηλεκτρονικό κάλεσμα στη διαδήλωση στην ιστοσελίδα Cambia la Grecia - Cambia l'Europa με το σύνθημα Atene Chiama (Η Αθήνα καλεί).

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Φωτογραφίες - ενημέρωση:

19:00 Κατά την ολοκλήρωση της πορείας στο Κολοσσαίο, το ιστορικό στέλεχος της ιταλικής αριστεράς Λουτσιάνα Καστελάνα θέλησε να τονίσει μεταξύ των άλλων ότι «οι Ιταλοί και οι Ευρωπαίοι πρέπει να ευχαριστήσουν τους Ελληνες διότι ζητούν από τη σημερινή Ευρώπη περισσότερη αλληλεγγύη, ισότητα και δημοκρατία». «Ευχαριστούμε τον Αλέξη και τον Γιάνη που δίνουν μάχη για μας στις Βρυξέλλες», είπε η Λουτσιάνα Καστελίνα.

Το «παρών» έδωσαν και οργανώσεις ιταλών εποχικών εργαζομένων, κινήματα υπέρ της διατήρησης του νερού ως δημόσιου αγαθού και φοιτητικές ενώσεις.

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ τον λόγο πήρε ο οικονομολόγος Χάρής Γολέμης, ο οποίος σε δηλώσεις στο ΑΠΕ υπογράμμισε : «Είμαστε εδώ για να δείξουμε πόσο σημαντική είναι η συμπαράσταση της Ευρώπης στη προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης. Η Ελλάδα πρέπει να αντέξει ως παράδειγμα που θα ανατρέψει τη λιτότητα παντού στην Ευρώπη και θα φέρει μεγάλη αλλαγή στην Ισπανία». «Η συμπαράσταση προς τη χώρα μας δεν είναι μία βοήθεια προς ένα μικρό κράτος , αλλά μέρος ενός ενιαίου αγώνα που θα φέρει πολιτική και κοινωνική αλλαγή σε ολόκληρη την Ευρώπη», πρόσθεσε.

Ο βουλευτής του ιταλικού κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος Στέφανο Φασίνα μιλώντας στο συγκεντρωμένο πλήθος γύρω από το Κολοσσαίο τόνισε ότι «με τη δράση της η ελληνική κυβέρνηση επιβάλλει αλλαγή της νεοφιλελεύθερης ατζέντας των Βρυξελλών και δεν αγωνίζεται για κάποια ιδιαίτερα συμφέροντα, αλλά δείχνει ότι το φάρμακο της λιτότητας είναι αναποτελεσματικό σε κάθε μήκος και πλάτος της Ευρώπης».

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Δυναμικό «παρών» έδωσε Η Άλλη Ευρώπη με τον Τσίπρα (L'Altra Europa con Tsipras), ενώ την Τετάρτη ανακοινώθηκε πως στη συγκέντρωση καλεί τα μέλη του και το κεντροαριστερό συνδικάτο Cgil. 

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

Χαιρετισμό στη διαδήλωση της Ρώμης έστειλε και ο Μανώλης Γλέζος. «Ότι πετυχαίνετε με τον αγώνα σας, από μια απεργία ως ένα μέτρο εναντίον της Τρόικα και του Παγκοσμίου Κράτους, εμπεδώνει τη λαϊκή κυριαρχία στην Ελλάδα, κατοχυρώνει την ανεξαρτησία της. Ο ενθουσιασμός από τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να μεταλλαχθεί σε αγώνες των λαών όλης της Ευρώπης, για την Ευρώπη της Ζωής και της Ειρήνης.  Περιμένουμε επίσης να μην μας χαρίζεστε σε τίποτε. Ελπίζουμε και θέλουμε την κριτική σας για το έργο της Κυβέρνησης του Λαού στην Ελλάδα» υπογραμμίζει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύνδεσμος ενσωματωμένης εικόνας

«Θα είμαστε στην πλατεία, μαζί με τόσες δημοκρατικές ενώσεις και οργανώσεις για να πούμε για μία ακόμη φορά πως μία άλλη πολιτική και κοινωνική πολιτική είναι δυνατή, η επιλογή της λιτότητας απέτυχε και είναι καιρός η Ευρώπη να αλλάξει πορεία» αναφέρει το Cgil.

«Η ευρεία λαϊκή συναίνεση που έλαβε η νέα ελληνική κυβέρνηση στις πρόσφατες εκλογές επιβεβαιώνει την θέληση να χτυπήσουμε την κρίση χωρίς να 'κατεδαφίζουμε' τα δικαιώματα των πολιτών και την ήδη δύσκολη οικονομική και κοινωνική τους κατάσταση» αναφέρεται στην ανακοίνωση του το μεγαλύτερο συνδικάτο της Ιταλίας υπό την Σουζάνα Καμούσο.

Και τονίζει πως χρειάζονται πολιτικές προσανατολισμένες στην ανάπτυξη και την αναζωογόνηση της απασχόλησης, ιδίως σε ό,τι αφορά τους νέους, μέσω στοχευμένων επενδύσεων και ενίσχυσης της ζήτησης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)