to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:48 | 08.12.2022

Πολιτική

Η άτακτη υποχώρηση του Μητσοτάκη από τη συνεδρίαση της Βουλής και η δήλωση του Αλ. Τσίπρα (βίντεο)

Στα πόδια τα έβαλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Βουλή καθώς αποφάσισε με το έτσι θέλω να ανακοινώσει τη λήξη της συζήτησης για το νομοσχέδιο σχετικά με τις παρακολουθήσεις - «Ο κ. Μητσοτάκης δεν απάντησε αν παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ οι αρχηγοί Ενόπλων Δυνάμεων και έφυγε. Φοβήθηκε γιατί έθεσα θέμα παραίτησης εάν ψεύδεται» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ που πήρε τον λόγο ξανά


Πρωτοφανής κίνηση από τον πρωθυπουργό, ο οποίος αρνήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα μετά τη δευτερολογία του τελευταίου, και απλώς αποχώρησε δηλώνοντας ότι η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε.

«Ό,τι είχατε να πείτε κύριε Τσίπρα, το είπατε, η συζήτηση λήγει» σημείωσε ο πρωθυπουργός κατά την τριτολογία του και σηκώθηκε και έφυγε. Η προσβολή αυτή του Κοινοβουλίου από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έρχεται σαν επιστέγασμα της άρνησης του πρωθυπουργού να απαντήσει στις ερωτήσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και της συνολικής επιχείρησης συγκάλυψης του σκανδάλου με την επίκληση του απορρήτου.

Μετά την αποχώρηση του κ. Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας πήρε το λόγο για να κάνει μια δήλωση: «Του έθεσα ένα κρίσιμο ερώτημα, εάν γνώριζε ότι παρακολουθείτο η ηγεσία του Στρατού. Είχε την ευκαιρία να απαντήσει. Δεν το έκανε. Η συζήτηση αυτή δεν μπορεί να γίνεται με όρους επικοινωνίας. Η εικόνα του πρωθυπουργού να αποχωρεί από την αίθουσα θα τον ακολουθεί για πάντα».

Είχε προηγηθεί ο έντονος εκνευρισμός του πρωθυπουργού με τον Δημήτρη Τζανακόπουλο, προς τον οποίο απευθύνθηκε με αγένεια στον ενικό, φωνάζοντας: «Παρακολουθούσα εγώ ποτέ υπουργό της κυβέρνησης; Ντροπή σας. Δεν ντρέπεσαι λίγο; Ή ότι παρακολουθούσα εγώ ή γνώριζα ότι παρακολουθείτο ο κύριος Φλώρος; Δεν ντρέπεσαι λίγο;».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)