to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:48 | 28.09.2012

left.gr

Πολιτική

Η αστυνομική αυθαιρεσία, η καταστολή, η καταπάτηση νομικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων δεν έχει τέλος

Η βουλευτής της Α΄Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Μαρία Μπόλαρη έκανε την ακόλουθη δήλωση για την αστυνομική αυθαιρεσία, την καταστολή και την καταπάτηση νομικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων:




«Η μεγαλειώδης απεργιακή διαδήλωση της 26ης Σεπτεμβρίου αντιμετωπίστηκε από την κυβέρνηση με τη βία των ΜΑΤ, τη ρίψη δακρυγόνων, με εκατοντάδες προσαγωγές και δεκάδες συλλήψεις. 

Πριν από την πορεία, στη διάρκειά της και μετά το τέλος της, τα σώματα ασφαλείας πέτυχαν το ρεκόρ των 140 προσαγωγών. Οι  περισσότεροι  προσαχθέντες, αφού παρέμειναν για αρκετές ώρες στη ΓΑΔΑ και αφού δεν βρέθηκε κανένα «αποδεικτικό» στοιχείο, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Κράτησαν όμως και παρέπεμψαν σε αστυνομική προανάκριση 23 άτομα, εκ των οποίων οι 10 ήταν ανήλικοι. Με το πρόσχημα ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η προανάκριση-πολλοί από αυτούς κρατούνταν από τις 11.00 το πρωί-δεν επέτρεψαν σε κανένα δικηγόρο να παρίσταται. Να σημειώσουμε βέβαια ότι για τους ανήλικους ο νόμος προσδιορίζει την παρουσία και του γονέα, αλλά και ψυχολόγου.

Τελικά, με μαρτυρίες (αντικρουόμενες μεταξύ τους) μελών των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ, οι 22 παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα και κάποιοι στον ανακριτή. Η διαμαρτυρία βαφτίζεται «αντίσταση κατά της αρχής», τα ξύλα για τα πανό «όπλα» κατά των αστυνομικών. Οι αντιασφυξιογόνες μάσκες, απαραίτητες πια σε κάθε διαδηλωτή και διαδηλώτρια για να μην πνιγεί από τα χημικά, βαφτίζονται «απόκρυψη χαρακτηριστικών». Το ίδιο και μπλουζάκι που βρέθηκε στη τσάντα νεαρής διαδηλώτριας. Και δεν είναι μόνο αυτά.

Οι φωτογραφίες εννιά εξ αυτών αναρτήθηκαν στο site της ΕΛ.ΑΣ., κατόπιν άδειας του Εισαγγελέα Πρωτοδικών και ζητούνται πληροφορίες για «το ποιόν» τους, από κάθε πολίτη. Χωρίς καν δίκη, χωρίς καν να έχουν καταδικαστεί, ήδη αναγορεύονται ένοχοι και επικίνδυνοι για το «κοινωνικό σύνολο». Φυσικά καμιά τέτοια ευαισθησία δεν υπήρξε ποτέ για τους μαχαιροβγάλτες της Χρυσής Αυγής.

Από τη μεριά μας, οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες του λαϊκού κινήματος, που συμμετέχουμε στα σωματεία μας, οι αριστεροί και οι αριστερές, τους προειδοποιούμε ότι θα υπερασπιστούμε μαζί με τους μισθούς, τις συντάξεις, τις θέσεις εργασίας, κάθε νομικό και δημοκρατικό δικαίωμά μας. Δεν μας τα χάρισε κανείς. Τα κερδίσαμε με τους αγώνες στην περίοδο της Αντίστασης, της Αντιδικτατορικής πάλης και της Μεταπολίτευσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ μέσα στη Βουλή θα πάρει πρωτοβουλίες με ερωτήσεις και επερωτήσεις για να αναδείξει αυτά τα ζητήματα. Έξω από τη Βουλή θα κάνει ότι περνά από το χέρι του για την ανατροπή της συγκυβέρνησης και των πολιτικών που θέλουν να μας οδηγήσουν σε μια κοινωνία, που η πλειοψηφία δεν θα έχει κανένα δικαίωμα.» 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)