to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:44 | 21.02.2017

Κοινωνία

Η αστυνομία κράτησε μακριά τους λίγους ακροδεξιούς, χωρίς προβλήματα η προσέλευση των προσφυγόπουλων στο 1ο Δημοτικό Ωραιοκάστρου

Σε απόσταση κράτησε το μεσημέρι η αστυνομία την ολιγομελή ομάδα της "Πατριωτικής Ενωσης Ελλήνων πολιτών Ωραιοκάστρου", που επιχείρησε και πάλι, όπως χτες και την Παρασκευή, να εμποδίσει την προσέλευση των εννέα προσφυγόπουλων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου.


Ο χώρος γύρω από το σχολείο αποκλείστηκε από αστυνομικές κλούβες και ισχυρή αστυνομική δύναμη εμπόδισε τους διαδηλωτές να πλησιάσουν. Τα προσφυγόπουλα σήμερα προσήλθαν κανονικά, μπήκαν από την μπροστινή πόρτα και παρακολούθησαν τα μαθήματά τους χωρίς προβλήματα.

"Τα προσφυγόπουλα μπήκαν κανονικά από την είσοδο και όχι από την πίσω πόρτα σαν τους κλέφτες, όπως έγινε χθες λόγω της κατάστασης" ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης. Προανήγγειλε μάλιστα ότι τα μέτρα θα συνεχιστούν, τουλάχιστον γι΄αυτή την εβδομάδα και ίσως και την επόμενη, κάτι που θα εξαρτηθεί από το αν θα συνεχιστούν οι διαμαρτυρίες.

Αναφερόμενος μάλιστα στην πρόθεση του Συλλόγου Γονέων να καταγγείλει το υπουργείο Παιδείας για την επιλογή του συγκεκριμένου σχολείου για τα μαθήματα των προσφύγων, τόνισε ότι "δεν επιλέγει ο Σύλλογος Γονέων το σχολείο αλλά το υπουργείο Παιδείας, το οποίο έκανε αυτό που πρέπει, να δώσει μόρφωση σε όλα τα παιδιά που για κάποιο λόγο βρίσκονται στη χώρα μας".

Ξεκαθάρισε επίσης ότι "δεν υπάρχει περίπτωση μεταφοράς των παιδιών σε άλλο σχολείο", εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθησή του ότι θα ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Άφησε πάντως αιχμές ενάντια στη δημοτική αρχή, σημειώνοντας ότι αν και πήρε θετική απόφαση υπέρ της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων, εντούτοις έπρεπε να το δείξει και στην πράξη.

"Τουλάχιστον την πρώτη μέρα που ήρθαν τα παιδιά, έπρεπε να είναι εδώ ο δήμαρχος με το δημοτικό συμβούλιο για να δείξουν σε όλο τον δήμο ότι στηρίζουν την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων και δεν ηταν μόνο μια απόφαση στα χαρτιά" κατέληξε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)