to top
 • βρείτε μας στο Twitter
 • βρείτε μας στο Facebook
 • βρείτε μας στο YouTube
 • στείλτε μας email
 • εγγραφείτε στο RSS feed
 • international version

11:02 | 17.09.2020

Κοινωνία

Σήμερα το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο - Αστυνομική παρέμβαση καταγγέλλει η ΟΛΜΕ

Σήμερα, Πέμπτη (17/9), θα πραγματοποιηθεί το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι πανελλαδικές ομοσπονδίες ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, καθώς και δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία, συλλογικότητες και πρωτοβουλίες εκπαιδευτικών - Επιτακτικό αίτημα η μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη


Σήμερα Πέμπτη (17/9) θα πραγματοποιηθεί το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο που διοργανώνουν οι πανελλαδικές ομοσπονδίες ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, καθώς και δεκάδες πρωτοβάθμια σωματεία, συλλογικότητες και πρωτοβουλίες εκπαιδευτικών.

Οι εκπαιδευτικοί ζητούν τη λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας, με το αίτημα της αραίωσης των μαθητών και της συγκρότησης ολιγομελών τμημάτων να κρίνεται επιτακτικό, ενώ μεγαλώνει η λίστα των σχολείων που παραμένουν κλεστά λόγω καταγεγραμμένων κρουσμάτων.

Η συγκέντρωση καλείται στις 18.30 στα Προπύλαια και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Στο μεταξύ, αντιδημοκρατικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης καταγγέλει η ΟΛΜΕ, με ανακοίνωσή της όπου τονίζει: 

«Τόσο η Ομοσπονδία μας όσο και η ΑΔΕΔΥ έχουμε με κάθε τόνο δηλώσει ότι είμαστε αντίθετοι στον πρόσφατο αντιδημοκρατικό νόμο της κυβέρνησης που πλήττει τον βασικό πυρήνα των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών και καταργεί στην ουσία το δικαίωμα στη διαδήλωση και την κοινωνική διαμαρτυρία.

Ως εκ τούτου η ΟΛΜΕ καταδικάζει κάθε παρέμβαση της Αστυνομίας με οποιαδήποτε μορφή στην άσκηση των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων.

Η Ομοσπονδία μας και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία (ΕΛΜΕ) έχουν αποδείξει ότι μπορούν να περιφρουρήσουν κάθε απεργία και διαδήλωση.

Η απαγόρευση των κινητοποιήσεων και των δημόσιων συναθροίσεων θα μείνει στα χαρτιά».

Αναλυτικά, το κάλεσμα στη συγκέντρωση:

«Το ΔΣ της ΟΛΜΕ καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα ανεπαρκή υγιειονομικά μέτρα κατά το άνοιγμα των σχολείων αύριο Πέμπτη 17/9 στις 6.30μμ στα Προπύλαια. Θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Διεκδικούμε:

 • Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.

 • Μείωση μαθητών ανά τμήμα ώστε να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις, με ανώτατο όριο τους 15 μαθητές.

 • Εξασφάλιση απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού και σχολικών αιθουσών για τη λειτουργία τμημάτων με μειωμένο αριθμό μαθητών.

 • Β’ Φάση προσλήψεων αναπληρωτών άμεσα για την κάλυψη όλων των λειτουργικών κενών.

 • Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας στις σχολικές μονάδες

 • Να δοθεί δωρεάν ο αναγκαίος αριθμός κατάλληλων μασκών σε καθημερινή βάση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό.

 • Διενέργεια δωρεάν επαναλαμβανόμενων τεστ για το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας.

 • Έκτακτη κρατική χρηματοδότηση στην εκπαίδευση και οικονομική επιχορήγηση στις σχολικές επιτροπές

 • Κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης που επιτρέπει κάμερα στα σχολεία και on – line μετάδοση των μαθημάτων».

Η ανακοίνωση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας:

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. μπροστά στην επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τα τεράστια κενά και τις ελλείψεις, διοργανώνει και καλεί όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο, την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 18:30 στα Προπύλαια.

Το κάλεσμα της ΟΙΕΛΕ:     

Η ΟΙΕΛΕ καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία της και κάθε ιδιωτικό εκπαιδευτικό σε συλλαλητήριο (σήμερα 18:30 στα Προπύλαια) ενάντια στην κυβερνητική ανεπάρκεια και στο  άνοιγμα των σχολείων με ελλιπή μέτρα προστασίας

Η ΟΙΕΛΕ καλεί τα πρωτοβάθμια σωματεία της και τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς να δώσουν βροντερό παρόν στο σημερινό συλλαλητήριο στα Προπύλαια (στις 18:30) στο οποίο θα συμμετάσχουν συλλογικότητες  από όλο το φάσμα της εκπαίδευσης. Η πανεκπαιδευτική αυτή κινητοποίηση γίνεται ενάντια στην εγκληματική κυβερνητική ανεπάρκεια και στο  άνοιγμα των σχολείων με πρόχειρα και ελλιπή μέτρα προστασίας, με αποτέλεσμα να υπάρχει τεράστιος κίνδυνος αυτά  να μετατραπούν σε υγειονομικές βόμβες.

Η ΟΙΕΛΕ κατήγγειλε πολύ πριν το άνοιγμα της σχολικής χρονιάς τους επικίνδυνους και ανεύθυνους κυβερνητικούς χειρισμούς στο χώρο της Παιδείας. Καταδείξαμε ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, αντί να αξιοποιήσει την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών ώστε να προχωρήσει σε έναν ευρύ και οργανωμένο διάλογο με όλους τους κοινωνικούς φορείς και να υπάρξει η αρτιότερη δυνατή προετοιμασία για το άνοιγμα των σχολείων, επιδόθηκε σε ασκήσεις επικοινωνιακής στρατηγικής που προκάλεσαν σύγχυση σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές. Η Ομοσπονδία μας με αίσθημα ευθύνης είχε ζητήσει την κατάρτιση ενός συγκροτημένου εκπαιδευτικού πρωτοκόλλου με συγκεκριμένα μέτρα  που αφορούν στο σύνολο της σχολικής ζωής, Δυστυχώς, οι προτάσεις αυτές δεν λήφθηκαν υπόψη και οι εκπρόσωποί μας δεν κλήθηκαν ποτέ σε διάλογο από το Υπουργείο Παιδείας ή από οποιονδήποτε θεσμικό υπεύθυνο.

Ταυτόχρονα, από τις πρώτες κιόλας μέρες του σχολικού έτους, έχει φανεί και μια άλλη τραγική διάσταση της κυβερνητικής πολιτικής. Όχι μόνο τα μέτρα που λήφθησαν ήταν λειψά, αλλά δυστυχώς φαίνεται ότι η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας είναι διατεθειμένη να καλύψει την ανευθυνότητα ορισμένων ιδιωτικών σχολείων που στο βωμό του κέρδους δεν λαμβάνουν τα απαιτούμενα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια της εκπαιδευτικής κοινότητας. 

Η ΟΙΕΛΕ ζητά να υιοθετηθεί το πλαίσιο προτάσεών της για την ασφαλή λειτουργία δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων κα για ια την προστασία της κοινωνίας. Απαιτεί, τέλος, από την κυβέρνηση και την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας την αυστηρή εποπτεία των ιδιωτικών σχολικών μονάδων, διότι η υγεία και η ασφάλεια όλων μας είναι σημαντικότερη από τα κέρδη των συμμάχων-χορηγών τους.

2020 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)